Willem van Hanegem in Sportcafé Pannerden

  Sport

In het 75ste jubileumjaar van RKPSC hebben zij Willem van Hanegem kunnen strikken voor hun sportcafé. Hij komt een avond praten, onder leiding van de bekende sportpresentator Eddy van der Ley.

van de redactie 

PANNERDEN - De jubilerende voetbalclub laat weten: "Dit jaar wordt het sportcafé gehouden op vrijdag 3 april. De organisatie is in handen van de Club van 100 van de voetbalvereniging RKPSC. Deze happening staat te gebeuren in de kantine van de Pannerdense voetbalclub en begint om 19.30 uur."

Willem van Hanegem deed vooral van zich spreken toen hij in 1968 in Feyenoord terechtkwam en een van de grote vedetten in de geschiedenis van de club werd. Het grootste succes haalde hij in 1970, toen hij een belangrijk aandeel heeft gehad in de winst van de Europacup I. Met Feyenoord werd hij driemaal kampioen van Nederland en won de Wereldbeker in 1970 tegen Estudiantes. In 1974 won Feyenoord de UEFA Cup door in de finale Tottenham Hotspur te verslaan. Met het Nederlands elftal haalde hij een tweede plaats op het WK van 1974. Na drie jaar bij AZ'67 en een jaar in Chicago speelde hij nog twee seizoenen bij FC Utrecht, waarna hij zijn loopbaan afsloot bij Feyenoord. Hij speelde 48 Europacupwedstrijden (20 doelpunten) en 52 interlands (6 doelpunten). Als trainer was hij o.a. actief bij Feyenoord, Al Hilal, AZ’67, Sparta, FC Utrecht en assistent-trainer bij het Nederlands elftal met bondscoach Dick Advocaat.

Eddy van der Ley, journalist en allround (sport-)verslaggever is van vele markten thuis. Hij presenteert daarnaast o.a. forumdiscussies, sportcafés en sportgala’s. Hij zal zeer zeker deze avond in goede banen leiden.

Na afloop van het sportcafé is er een speciaal optreden van feest-dj Henri. De avond is vrij toegankelijk voor donateurs van de Club van 100 en overige belangstellenden betalen € 10,00 per volwassene en € 5,00 voor jeugd tot en met achttien jaar.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden