De winst van landelijke amateurbeker in 1997 in de Kuip. (archieffoto: PR)
De winst van landelijke amateurbeker in 1997 in de Kuip. (archieffoto: PR)

S.v. Babberich bestaat negentig jaar

  Sport

Op 30 maart 2020 bestaat de sportvereniging Babberich alweer negentig jaar. Dit is natuurlijk een reden om een feestje te bouwen. De vereniging is dan ook op zoek naar (oud-)leden en verhalen, knipsels, foto's en video's om het jubileum nog feestelijker te maken.

BABBERICH - S.v. Babberich werd opgericht op 30 maart 1930. Deze vereniging is destijds ontstaan uit het samengaan van twee voetbalverenigingen: R.K.V.V. Victoria en R.K.S.V. Excelsior. Vele jaren speelde s.v. Babberich in de onderste regionen van het amateurvoetbal, maar ondertussen groeide de vereniging gestaagd. In 1973 werd naar het huidige sportpark aan de Beekseweg verhuisd: De Buitenboom.

Amateurbeker

Vanaf 1980 regen de successen zich aaneen: een goede lichting Babberichse voetballers, later aangevuld met voetballers uit omliggende dorpen, zorgden voor een ongekende periode. Binnen acht jaar werd de opmars van Hoofdklasse onderafdeling naar Hoofdklasse KNVB bewerkstelligd (met vijf kampioenschappen). In deze klasse zou Babberich maar liefst 24 jaar verblijven. Het hoogtepunt in deze succesvolle periode was uiteraard de winst van de Amateurbeker van Nederland in de Rotterdamse Kuip op Hemelvaartsdag 1997.

Veel moeite

Na deze succesjaren bleek dat het steeds moeilijker werd om bovenin het amateurvoetbal te blijven voetballen en na financiële problemen zakte s.v. Babberich terug naar de vijfde klasse. Het ledenaantal is ook danig teruggelopen, waardoor nu veel moeite moet worden gedaan om alle sporters en liefhebbers bij de club actief te houden.

Momenten verzamelen

In maart van dit jaar wordt het negentigjarig jubileum gevierd met alle betrokkenen. Om alles in goede banen te leiden is er een commissie gevormd om van het weekend van 28/29 maart 2020 een feestelijk geheel te maken. Die laat weten: "We willen heel graag zo veel mogelijk unieke, bijzondere, mooie en legendarische momenten van de s.v. Babberich verzamelen om dit te delen met alle belangstellenden. Omdat in de periode van 24 jaar Hoofdklasse veel spelers van ons eerste elftal werden aangetrokken van buitenaf, willen we graag dat deze (oud-)leden zichzelf melden via het speciale mailadres verderop in dit artikel."

Leuke herinneringen

"We vragen ook om verhalen, knipsels, foto's, video's of andere leuke herinneringen te delen. Aanlevering in digitale vorm heeft de voorkeur. Je kunt het mailen naar: svbabberich90jaar@gmail.com. Lukt het niet om digitaal aan te leveren, geef het dan af in de kantine van Sportpark De Buitenboom of stuur naar: S.v. Babberich 90 jaar Beekseweg 5, 6909 DL Babberich. Vermeld je naam en adres. Weet je ook nog wanneer (jaar) de foto is gemaakt en bij welk bijzonder moment, geef dat dan ook door. Je krijgt alle aangeleverde informatie weer terug."

Meer berichten