Johnny Stuhldreier is Wereldkampioen Bodybuilden 50+. Tijdens de inhuldiging in het Spaanse Tarragona klinkt het Wilhelmus. (foto: pr).
Johnny Stuhldreier is Wereldkampioen Bodybuilden 50+. Tijdens de inhuldiging in het Spaanse Tarragona klinkt het Wilhelmus. (foto: pr). (Foto: )

'Bodybuilden is een manier van leven'

  Sport

De 51-jarige Johnny Stuhldreier uit Zevenaar is Wereldkampioen Bodybuilden 50+ geworden. De wedstrijd werd gehouden in het Spaanse Tarragona. De officiële benaming luidt: 2019 IFBB World Cup Tarragona Best Body Builder. Er deden dertien internationale collegae aan de strijd mee. Voor Johnny is de felbegeerder bokaal een kroon op zijn bodybuilderscarrière. De jury was eensgezind.

ZEVENAAR - Hij behoort al jaren bij de internationale top van Europa. Na zijn succes in Tarragona gaat Johnny Stuhldreier zich voorbereiden op de IFBB Elite Pro Wereldkampioenschappen in 2020. "Dat is nog een stap hoger", vertelt hij enthousiast.

"Maar eerst even ontspannen. Voor mij is het nu offseason en daarna ga ik me voorbereiden op de zo juist genoemde Elite Pro wedstrijden." Johnny heeft een zeer gedisciplineerd leven. "Het werken aan je body is daarom een manier van leven. Zo zie ik het! Het lukt alleen als het gezin meeleeft. Mij vrouw Sandra en zoon Nicky supporten mij op allerlei manieren. Zij staan voor mij op nummer één!"

"Bij bodybuilding is het doel vergroten van de spiermassa. Spiergroei (spierhypertrofie) heeft voor mij een hoge prioriteit. Belangrijk hierbij is om de spieren zoveel mogelijk te prikkelen om de gewenste resultaten te krijgen. Je moet je lichaam cheaten ofwel bedriegen, uitdagen! Alles wat ik doe heeft een functie", vertelt Johnny. "De juiste voeding is van groot belang. Ik begin iedere morgen om 08.00 uur met één ei en negen eieren zonder eigeel. Een eiwitrijke maaltijd is namelijk belangrijk, dat betekent ook zalm of panga nuttigen. In vis zit ook een aantal zeer goede vitaminen en mineralen. Die vul ik aan met multivitaminen."

Johnny is ZZP'er. Hij werkt als ambulant begeleider voor mensen met een beperking. Hij weet zich tussendoor aan het trainingsschema te houden. "Ik doe tussen 06.00 en 22.00 uur een uur aan cardiotraining en vier keer op een dag, zeven dagen per week aan krachttraining." Deze discipline gaf hem volgens de jury het mooiste lichaam in de juiste verhoudingen én het laagste vetpercentage.

Volgens de wereldkampioen is bodybuilden de meest beoefende sport in de fitnessindustrie. "Toch is dat niet bekend. Ik vind het jammer dat de media niet veel aandacht geeft aan de successen die nationaal en internationaal bereikt worden. Misschien komt dat door de negatieve sfeer die rond deze sport hangt. De Nederlandse Body Building Federatie doet er alles aan om het imago te verbeteren." Inmiddels is Johnny Stuhldreier bekend in de bodybuilderswereld. Dit komt mede door zijn Team Stuhldreier dat bodybuilders begeleid met de juiste voeding en coachen. "Ik laat mij begeleiden door de 64 jarige Sibil Peters, een vrouwelijke en ervaren coach. Ze is bekend in onze wereldje, ook buiten Nederland. We noemen haar Oma the coach from hell."

 

 

Meer berichten