Abdullah Kabatas (links) en Micky Krol werden met een grote voorsprong op nummer 2 kampioen in de 4e klasse en promoveren daardoor naar de 3e klasse.
Abdullah Kabatas (links) en Micky Krol werden met een grote voorsprong op nummer 2 kampioen in de 4e klasse en promoveren daardoor naar de 3e klasse. (Foto: Henk Kemperman)

Succesvol seizoen voor Zevenaarse tafeltennisjeugd

  Sport

Met twee kampioen en twee bijna kampioenen mag TTV Zevenaar spreken van een zeer succesvol seizoen. De titel werd opgeëist door team 3 en 4. Was de laatste wedstrijd voor team 3 nog spannend tegen de nummer 2, voor team 4 stond het kampioenschap 2 wedstrijden voor het einde al vast. Uiteindelijk werden ze kampioen met 14 punten voorsprong op nummer 2.

Door Piet van Breukelen

Team 1 (Pien Heijneman, Jochem Harmsen en Mark van Egmond) heeft het seizoen afgesloten met een keurige 2e plaats, maar heeft beide wedstrijden tegen concurrent SMD 1 uit Winterswijk niet kunnen winnen. Jochem was met 83 % de sterkste van het drietal.

Team 2 had lange tijd zicht op het kampioenschap en stond na 7 wedstrijden op de 2e plaats met slechts 1 punt achter Hutaf 5. Maar in de play offs gingen Rens Kouwenhoven, Romy van Wanrooij en Michelle Bolck drie keer nipt onderuit met 6-4. Een prima prestatie nadat ze in de voorjaarscompetitie nog tegen degradatie hadden moeten vechten. Hier was Rens met 60% de sterkste.

Team 3 mocht de laatste wedstrijd met 4-6 verliezen van de nummer 2 TVO 2 uit Oosterhout, om zich toch tot kampioen te mogen kronen in de 3e klasse. Zover lieten Koen Vossers, Wessel ’t Hart en Rick Arisse het niet komen. Het werd wel een zeer spannende aangelegenheid, want het stond 5-4 toen het laatste dubbel nog gespeeld moest worden.. Daarin toonden Koen en Rick zich de sterksten: de overwinning was binnen en het kampioenschap ook. Koen won de meeste partijen en scoorde 86%.

Team 4 heeft voor de grootste verrassing gezorgd. In de voorjaarscompetitie werden Abdullah Kabatas, Thijs van Dijck met Micky Krol en Sara Alawi 2e in de startersklasse. Thijs bleef ongeslagen, Abdullah speelde een percentage van 95% en samen mochten ze het in de 4e klasse proberen. Wat niemand voor mogelijk had gehouden gebeurde: zij werden met vlag en wimpel kampioen. De eerste twee wedstrijden gingen nog verloren door een blessure van Thijs, maar toen hij eenmaal terug was, waren ze niet meer te stuiten en werden kampioen met een voorsprong van 14 punten op TIAN 1 uit Arnhem. De uitdaging in de 3e klasse zullen ze aangaan met de nieuwe jeugdtrainer Lars Banning.

Team 5 had het moeilijk in de startersklasse en het werd er niet gemakkelijker op toen Micky Krol en Delano van Driel vier wedstrijden voor het einde zonder Sara Alawi en Daniël Alawi verder moesten. Ze werden 5e in de poule, maar Delano werd de speler van de week door in de laatste wedstrijd zijn enige overwinning van het seizoen te boeken. Micky speelde 55%.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden


Wat vindt u?

Het kabinet heeft besloten dat er geen landelijke verplichting komt tot het dragen van mondkapjes. Een goed idee?Reageren!