Voorzitter Martijn Bouwman heeft de schalen overhandigd aan ereleden Theo Bruns (links) en Theo van de Zand (onder). (foto: Wil Kuijpers)
Voorzitter Martijn Bouwman heeft de schalen overhandigd aan ereleden Theo Bruns (links) en Theo van de Zand (onder). (foto: Wil Kuijpers) (Foto: Wil Kuijpers)

SV Babberich is drie ereleden rijker

  Sport

Tijdens de algemene ledenvergadering van SV Babberich, die onlangs werd gehouden, zijn vrijwilligers Theo van de Zand, Theo Bruns en Theo Tenback tot ereleden benoemd. Helaas kon Theo Tenback hierbij niet aanwezig. SV Babberich is supertrots op deze leden die vaak hun rood-witte hart op de eerste plaats in hun leven zetten.

BABBERICH - Theo van de Zand kwam met zijn broer Frans mee vanuit Lobith en speelde bijna voor alle teams die er zijn geweest bij SV Babberich. Over het spelen in het eerste elftal kan hij zelf de mooiste verhalen vertellen. Theo heeft tijdens de gespeelde wedstrijden alles wel een keer gebroken wat er maar te breken valt in een menselijk lichaam.

Zweetdruppels en vloeken

Hij weet ook elke steen van de tribune, het kassagebouw en de businessruimte te liggen. Hier zijn vele zweetdruppels en minimaal net zoveel vloeken achtergelaten. Verder was hij terreinbeheerder, kantinebeheerder en lid van de onderhoudsploeg. Tot vorig jaar stond hij achter de bar bij de businessclub bijeenkomsten. Door lichamelijke ongemakken heeft hij voor de zomer zeer emotioneel zijn sleutels ingeleverd omdat het niet meer ging.

Solexclubje

Theo Bruns is een vrijwilliger die altijd enthousiast is over het organiseren van allerlei activiteiten waarvan de opbrengsten ten goede komen aan SV Babberich. Hij had een rol bij de organisatie van de Nacht van de Buutenboom en hij was natuurlijk de grote kartrekker bij de organisatie van het Boergondies Voetbal Spektakel waar iedereen tien jaar van kon genieten. Verder is hij kantinebeheerder geweest waarbij hij allerlei vrijwilligers wist te charteren om bardiensten te gaan draaien. Hij zorgde er ook voor dat er allerlei materialen voor zeer schappelijke prijzen aangeschaft konden worden voor gebruik op het sportpark. Naar aanleiding van de gehouden Solexrace heeft hij er ook mede voor gezorgd dat er een soort Solexclubje kwam om mensen ook hierin te verenigen. Tegenwoordig verzorgt hij de planning van het rooster van het terreinonderhoud en doet ook mee in de zaterdagploeg om het onderhoud uit te voeren.

Terreinbeheer

Theo Tenback is een man die jarenlang het terreinbeheer zelf uitvoerde en coördineerde. Hij zette zelfs een bed op het sportpark omdat hij toch dag en nacht op het sportpark vertoefde om er voor te zorgen dat alle materialen in orde waren, maar ook dat het onderhoud aan allerlei zaken tijdig en goed gebeurde. Theo heeft deze taken enkele jaren vanuit het bestuur gecoördineerd. Helaas heeft ook hij door lichamelijke ongemakken hier vorig jaar afstand van moeten nemen.

svbabberich.nl

Meer berichten