De Graafschap-trainer Mike Snoei reikt enkele prijzen uit. (foto: De Graafschap Media)
De Graafschap-trainer Mike Snoei reikt enkele prijzen uit. (foto: De Graafschap Media)

Mike Snoei reikt Liemerse Sportprijs uit

  Sport

De Liemerse Sportprijs nadert haar ontknoping. Toptennisser Wesley Koolhof uit Duiven strijdt in de klasse Sportman van het jaar met Westervoorter Frank Futselaar (atleet) en Didammer Enrico Lacruz om de titel. De Graafschap-trainer Mike Snoei uit Didam reikt enkele prijzen uit.

ZEVENAAR/DIDAM - De tweede editie van de Liemerse Sportprijs wordt op woensdag 11 december gehouden. Na het succes van vorig jaar trekt de sportieve karavaan dit keer naar Zevenaar, waar Het Musiater het decor vormt voor de verkiezingsavond. De Liemerse Sportprijs zet sporters die het afgelopen jaar een bijzondere prestatie hebben verricht in het zonnetje. Het is een initiatief van De Liemers Helemaal Goed in samenwerking met de gemeenten Zevenaar, Duiven, Westervoort en Doesburg en de sportredactie van dagblad de Gelderlander. De eerste editie trok ruim driehonderd bezoekers.

Geboren Rotterdammer

Hoofdgast is De Graafschap-trainer Mike Snoei uit Didam. Hij strijdt nu met de Superboeren om de titel in de Keuken Kampioen Divisie en was eerder trainer van Vitesse. De geboren Rotterdammer speelde in zijn actieve carrière voor Feyenoord, Excelsior en Sparta. Mike Snoei reikt net als de Liemerse Sportwethouders enkele prijzen uit. Een band van het Candea College in Duiven zorgt voor de muziek. Leerlingen van zowel het Liemers College als Candea College leveren ook op andere manieren een bijdrage aan de avond.

Genomineerden

Er zijn diverse categorieën waarin prijzen worden uitgereikt. Naast de sportmannen zijn in de categorie Sportvrouw genomineerd: springruiter Tani Joosten (Zevenaar), atlete Bregje Sloot (Lobith) en rugbyspeelster Willemijn ter Avest (Zevenaar). In de categorie Talent zijn genomineerd hockeyster Bo van Kempen (Zevenaar), turner Kasper Wiendels (Groessen) en korfballer Daan Dijkstra (Duiven). In de categorie Aangepaste sporter zijn genomineerd zwemster Esmee Anne de Meulmeester (Giesbeek) en para-amazone Demi Vermeulen (Zevenaar). In de categorie Coach zijn genomineerd volleybalcoach Erik Reitsma (Westervoort), tenniscoach Marco Kroes (Duiven) en atletiekcoach Titus Fierkens (Zevenaar). In de categorie Sportteam zijn genomineerd voetbalteam Sportclub Doesburg 1, zeilteam WSV Giesbeek en de dansers van D-Unit Dancecrew (Liemers).

Stem mee!

Op de website zijn alle genomineerden met hun prestaties terug te vinden. Via die website kan ook gestemd worden. Binnen één dag nadat de stemming was geopend. waren er al 2.500 stemmen uitgebracht. Uiteindelijk worden de publieksstemmen gecombineerd met het oordeel van de vakjury. Het totaal levert de winnaars in de diverse klassen op. De verkiezingsavond begint om 20.00 uur. De zaal gaat om 19.30 uur open.

liemersesportprijs.nl

Meer berichten