Trainer Colin Gieling naast Tessa Leijte, een van de 17 meiden van zijn damesvoetbalteam van DVV Duiven.(foto: Ab Hendriks)
Trainer Colin Gieling naast Tessa Leijte, een van de 17 meiden van zijn damesvoetbalteam van DVV Duiven.(foto: Ab Hendriks)

'Met beide benen op de grond staan'

  Sport

Keeper Sari van Veenendaal is tijdens het FIFA-gala in Milaan uitgeroepen tot beste speler van het jaar. In haar toespraak sprak zij over de dromen van jonge voetbalmeiden. Heel veel van hen zullen zich door Sari aangesproken voelen. Ze dromen inderdaad van een glansrijke carrière. Zevenaarder Colin Gieling is trainer van een meidenvoetbalteam in Duiven.

ZEVENAAR/DUIVEN - Colin bevestigt dat het damesvoetbal sinds 2015 bijzonder snel in de regio aan populariteit heeft gewonnen. Sindsdien zet hij zich in om voetbalmeiden te trainen. Hij startte zijn voetballoopbaan op de voetbalschool van Vitesse en werd co-trainer bij Omni-vereniging S.D.Z.Z. in Zevenaar. Hij trainde daar meerdere jeugdelftallen. Bij S.D.Z.Z trainde hij tevens zijn eerste voetbalelftal waarin jongens en meisjes samen in één team speelden. Colin stapte over naar de voetbalvereniging Door Vriendschap Vooruit (DVV) die gehuisvest is op het Sportpark Horsterpark in Duiven.

"Ik ben een jonge trainer van 19 jaar. Deze leeftijd sluit aan op de gemiddelde leeftijd van de spelersgroep, namelijk het eerste DVV damesteam (MO17-1). Menigeen denkt dat ik als jeugdvoetbaltrainer mijn leeftijd tegen heb." Basisspeler Tessa Leijte ontkent dat: "We gaan binnen het team met respect met elkaar om. Colin is de hoofdtrainer. Je moet van hem zaken accepteren en natuurlijk hebben wij als spelers soms met teleurstellingen te maken, omdat we zeventien spelers in het team hebben. Iedereen moet een bepaalde speeltijd op het veld doorbrengen. We ontkomen niet aan blessures. Ik liep in het voorjaar op krukken, toen was ik getuige hoe de meiden met 5-0 het kampioenschap binnenhaalden. Dat was zuur voor mij!"

Trainer Colin Gieling omringt zich met begeleiders van het team. "Bianca is de leidster van het meidenteam en zit in de spelersraad waarin regelmatig overleg is over de meest uiteenlopende voetbalzaken. Zij is ook vertrouwenspersoon. Die taak vind ik voor Bianca uitermate belangrijk, er zijn zaken die mij niet aangaan. Jan-Louis is de vaste grensrechter. En we hebben Ben Leijte, hij assisteert mij of vervangt me. Hij heeft veel ervaring. We gaan dikwijls met z'n tweeën sparren om de meningen op een lijn te krijgen om zo het beste team voor aanvang van de wedstrijd te kunnen neerzetten."

Colin vindt dat spelers hun eigen visie en speelwijze kunnen inbrengen. We overleggen veel. Mijn eigen opstelling prevaleert. En natuurlijk zijn we het niet altijd met elkaar eens. En dat mag. Wij gaan altijd direct met elkaar na een wedstrijd heel kort evalueren. Na een verloren wedstrijd moet je niet in emoties blijven hangen, dat heeft geen zin." De meiden hebben met Colin meerdere klinkende overwinningen behaald. "We blijven met beide benen op de grond staan. Dus niet te overmoedig worden."

De meiden willen met Colin als prestatie gerichte trainer, een goed seizoen gaan draaien.

 

 

 

 

 

 

 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden