De negen jonge snorkelduikers (met hun snorkelbrevet) en hun trainers vieren feest in het water. (foto: PR)
De negen jonge snorkelduikers (met hun snorkelbrevet) en hun trainers vieren feest in het water. (foto: PR)

Negen jonge snorkelduikers geslaagd

  Sport

Begin mei gingen een negental jonge snorkelduikers van duikteam Sub Aqua Libera (SAL) op voor hun snorkelbrevet en met succes: alle examenkandidaten zijn geslaagd!

LOBITH - Het examen was een spannende middag voor de meeste kandidaten omdat zij een heel scala aan oefeningen moesten afleggen onder het toeziend oog van familie, vrienden, instructeurs en natuurlijk de examinator. De kinderen lieten onder andere zien dat ze tot 25 meter onder water kunnen zwemmen, goed buddygedrag beheersen en in staat zijn om over grotere afstand te budybreathen (samen één ademvoorziening delen, red.).

"Het is altijd weer mooi om te zien wat de kinderen allemaal kunnen en hun inlevingsvermogen bij het oefenen van de rescue skills. In het begin is het altijd even vreemd om een noodsituatie na te spelen maar na afloop kunnen de kinderen prima uitleggen waarom ze bepaalde handelingen doen. Kortom: We zijn super trots op ze!", aldus Robert Jorna, jeugdtrainer bij duikteam SAL.

Wil jij ook leren snorkelen of duiken? Ga dan naar website die onder dit artikel staat voor meer informatie en maak vrijblijvend een afspraak voor een gratis proefduik. Duikteam SAL geeft iedere donderdag speciale jeugdtrainingen voor kinderen vanaf tien jaar. Onder begeleiding van enthousiaste trainers leren de kinderen snorkelen en duiken, werken ze aan hun conditie en krijgen speciale funlessen waarin we bijvoorbeeld gaan nachtduiken zorgen voor de nodige spectaculaire afwisseling. Een duikopleiding kun je volgen als je veertien jaar of ouder bent. Duikteam SAL geeft duikopleidingen voor beginnende en gevorderde duikers. Wil je liever eenmalig duiken met al je vriendjes of vriendinnetjes? Geef dan een supercool duikfeestje waar nog heel lang over nagepraat gaat worden.

subaqualibera.nl

Meer berichten