Zaterdag 20 april houdt TC de Liemers de TC de Liemers Reichswald Classic. Voor zowel ‘gewone’ fietsliefhebbers als de echte wielersporters zijn er speciale routes. (foto: Rinus Kobus)
Zaterdag 20 april houdt TC de Liemers de TC de Liemers Reichswald Classic. Voor zowel ‘gewone’ fietsliefhebbers als de echte wielersporters zijn er speciale routes. (foto: Rinus Kobus)

'Op 20 april is er echt voor elk wat wils'

  Sport

Reichswald onderdeel van tocht

van de redactie

Fietsliefhebbers komen zaterdag 20 april helemaal aan hun trekken bij de TC de Liemers Reichswald Classic. Na heel wat jaren afwezigheid is het Duitse Reichswald weer onderdeel van de fietstocht. De routes vertrekken vanaf Atletiekbaan Heerenmäten.

ZEVENAAR - De TC de Liemers Reichswald Classic is voor veel fietsliefhebbers hét hoogtepunt in het voorjaar. Zeker voor degenen die houden van het Liemerse landschap of juist van de beklimmingen in Montferland. "Wie van het heuvelwerk houdt, mag dit jaar de Reichswald Classic tocht echt niet missen", laat Ab Lubbers van TC de Liemers weten. "Dit jaar hebben we alle vergunningen weten te bemachtigen om ook het Duitse Reichswald-gebied in de tocht op te nemen. Liefhebbers krijgen bij de langste route zelfs de heuvels rondom Groesbeek en het Rijk van Nijmegen voor de kiezen." Toch benadrukt hij: "We hebben natuurlijk ook gezorgd voor routes zonder beklimmingen. Op 20 april is er echt voor elk wat wils."

Vijf afstanden

Zo is er zaterdag 20 april bij de TC de Liemers Reichswald Classic keuze uit vijf routes. Deze beginnen en eindigen steeds bij Atletiekbaan Heerenmäten (Heerenmäten 3, Zevenaar). De kortste route bedraagt vijftig kilometer en is prima te doen voor gezinnen met kinderen. Wie twintig kilometer extra op de teller geen punt vindt, kan een extra rondje maken door het rivierlandschap. "Deze kortere routes tonen vooral de vergezichten van de Gelderse Poort", aldus Ab. Bij de tocht van 120 kilometer begint het klimwerk. Deze route pakt de heuvelzone rond 'Montferland mee, maar bijvoorbeeld ook de Elterberg. De langste tochten zijn 140 en 170 kilometer. "Deze komen dus door het mooie Reichswald-gebied."

Extra goed geregeld

Net zoals andere jaren zorgt organisator TC De Liemers ook ditmaal voor optimale verzorging, zowel vooraf als onderweg en na afloop van de fietstocht. "Onze tochten genieten de landelijke status van Extra goed geregeld. Dat betekent dat alle afstanden volledig zijn uitgepijld en beschikbaar zijn op GPS. We laten EHBO- en materiaalwagens op de routes rijden en onderweg zijn er goede pauzeplaatsen en verzorgingsposten. Bij de startlocatie zorgen we voor genoeg parkeerruimte en we beschikken over een bewaakte fietsenstalling. Na afloop kan er worden gedoucht of omgekleed. En wie snel op pad wil, kan gebruik maken van Scan & Go."

VIP-arrangement

Dit jaar biedt TC de Liemers ook een VIP-arrangement. Wie zich hiervoor vooraf inschrijft, kan rekenen op korting op het inschrijfgeld, een gratis kopje koffie of thee met een koek bij ontvangst, een stuurbordje met eigen naam als herinnering na afloop en een parkeerplaats dichtbij de start. Vooraf inschrijven kan via onderstaande site. Op de dag zelf kan inschrijven ook, bij de start op sportpark Heerenmäten. Wielersporters die de 170 kilometer rijden, kunnen tussen 8.00 en 9.00 uur starten. De start van de 140 kilometer is tussen 8.00 en 10.00 uur. Wie de 120 kilometer fietst, kan tussen 9.00 en 11.00 uur vertrekken en de starttijd van de vijftig en zeventig kilometer is tussen 10.00 en 12.00 uur.

tcdeliemers.nl

Meer berichten