Wesley Koolhof, Frank Futselaar en Hugo Boschker zijn genomineerd als Aerofit Sportman. (foto: René Nijhuis en Sjoerd Geurts)
Wesley Koolhof, Frank Futselaar en Hugo Boschker zijn genomineerd als Aerofit Sportman. (foto: René Nijhuis en Sjoerd Geurts)

Sportverkiezing nadert de ontknoping

  Sport

van de redactie

Stemmen tot en met 12 december

De genomineerden zijn bekend. Er zijn duizenden stemmen uitgebracht verspreid over zeven categorieën. Op donderdag 13 december vindt de ontknoping plaats. De Ogtent is het decor voor de eerste editie van de Liemerse Sportprijs.

REGIO - Tot en met woensdag 12 december kan er worden gestemd via de website liemersesportprijs.nl. In verschillende categorieën worden er prijzen uitgereikt. Enkele uren voor de ontknoping komt de jury bijeen. De jury bestaat uit Jurrie Koolhof (oud-voetballer en trainer), Nanne van Dellen (sportwethouder gemeente Zevenaar), Johannes Goossen (sportwethouder gemeente Duiven), Hans Breunissen (sportwethouder gemeente Westervoort), Raymond Willemsen (chef-sport Dagblad de Gelderlander), Job Hendriksen (organisatie), Mike Splithof (Uniek Sporten) en Monique Kampman (directeur Basisschool Het Startblok). Samen met de publieksstemmen zullen zij per categorie de winnaar bepalen.

Verkiezingsavond

De verkiezingsavond begint om 19.30 uur (inloop vanaf 19.00 uur). Gedeputeerde Jan Markink van de Provincie Gelderland verricht de opening. De techniek is in handen van leerlingen van het Candea College. Leerlingen van het Liemers College zorgen voor de muzikale intermezzo's, terwijl er gedurende de avond diverse andere demonstraties zijn van bijvoorbeeld freerunners, kickboxers en dansers. De Liemerse Sportprijs is een initiatief van de regiocampagne De Liemers, Helemaal Goed! in samenwerking met de Duiven, Westervoort en Zevenaar en de sportredactie van dagblad De Gelderlander. Het doel van de Liemerse Sportprijs is sporters die een bijzondere prestatie hebben verricht in het zonnetje te zetten. Een van de prijzen wordt uitgereikt door PSV-spits Luuk de Jong, op dit moment topscorer in de Nederlandse eredivisie. Luuk de Jong is afkomstig uit de regio en heeft aangegeven dat hij een van de prijzen gaat uitreiken.

Genomineerden

De genomineerden zijn; AeroFitt Sportman: atleet Frank Futselaar (Westervoort), triatleet Hugo Boschker (Duiven) en tennisser Wesley Koolhof (Duiven). AeroFitt Sportvrouw: atlete Famke Heinst (Spijk), atlete Bregje Sloot (Lobith) en schietkampioene Mandy Mulder (Zevenaar). Sportteam: voetbalteam DCS 1 (Zevenaar), zeilteam WSV Giesbeek en de dansers van D-Unit Dancecrew (Liemers). Coach: tang soo do karate leraar Peter van de Schepop (Arnhem, actief in Zevenaar), tenniscoach Marko Kroes (Duiven) en atletiekcoach Titus Fierkens (Zevenaar). Talent: wielrenner Wouter van de Weerdhof (Lobith), skiër Iris van den Berg (Westervoort) en wegrace Victor Steeman (Lathum). Aangepaste sporter: werpster Noortje van Bindsbergen (Zevenaar), zitvolleybalster Renske den Haan (Duiven) en para-amazone Demi Vermeulen (Zevenaar). Evenement: Bert Timmer Memorial Loop (Duiven), Dijkencross (Pannerden) en Triathlon Didam.

Meer berichten