Aan de deelnemers van de AED-/reanimatiecursus bij DCS werd een certificaat én chocoladeletter uitgereikt. (foto: Peter Beekman)
Aan de deelnemers van de AED-/reanimatiecursus bij DCS werd een certificaat én chocoladeletter uitgereikt. (foto: Peter Beekman) (Foto: Peter Beekman)

Uitreiking AED-certificaten bij DCS

  Sport

ZEVENAAR - AED daar red je levens mee en Reanimeren moet je leren! Met deze slogans in het achterhoofd hebben in oktober en november zeventien DCS'ers deelgenomen aan de AED-/reanimatiecursusavonden. Voetbalvereniging DCS was blij dat er veel animo was voor deze belangrijke cursus. De cursus werd onder deskundige begeleiding van EHBO Zevenaar verzorgd. Op donderdagavond 29 november werd het certificaat aan de deelnemers uitgereikt en na het voorlezen van een gedicht door voorzitter Rene van Leeuwen kreeg iedere deelnemer aan de cursus van Sinterklaas en Piet een heerlijke chocoladeletter! Voetbalvereniging DCS heeft het voornemen om in het voorjaar 2019 wederom twee AED-/reanimatiecursusavonden te houden. De zeventien cursisten weten nu hoe ze een automatische externe defibrillator (AED) of hartstarter moeten bedienen. Dit draagbare apparaat wordt gebruikt als iemand een hartstilstand heeft. De voetbalclub heeft zelf een eigen AED.

Meer berichten