De besturen Stichting Tennispark Hengelder en Tennisvereniging Zevenaar tonen trots de nieuwe LED-verlichting. (foto: PR)
De besturen Stichting Tennispark Hengelder en Tennisvereniging Zevenaar tonen trots de nieuwe LED-verlichting. (foto: PR)

LED-verlichting voor TVZ

  Sport

van de redactie

Tennisvereniging Zevenaar (TVZ) stapt over op LED-baanverlichting. In het kader van de door de overheid gestimuleerde duurzaamheid van energie verbruikende installaties en het terugdringen van het stroomverbruik heeft TVZ, samen met de Stichting Tennis Park Hengelder, besloten tot aanschaf van LED-verlichting over te gaan .

ZEVENAAR - Na zich terdege te hebben georiënteerd bij zusterverenigingen zoals Beekhuizen en bij hockey- en voetbalclubs zijn er diverse firma's uitgenodigd om een offerte uit te brengen. Uiteindelijk is TVZ in zee gegaan met sportverlichting.com. Dit bedrijf kwam met deugdelijke cijfers op basis van hun bevindingen op het park. De besparing was dermate significant dat er geen twijfel over bestond om tot aanschaf over te gaan.

Een woordvoerder van de tennisvereniging laat weten: "We kregen uitgebreide rekentabellen onder ogen ten opzichte van de oude situatie en het komt erop neer dat er een gemiddelde besparing van 61,8% behaald kan worden. Dit houdt tevens in dat de terugverdientijd van de installatie op 6,3 jaar ligt. Het is echter niet alleen het kostenaspect, maar ook zal het spelplezier toenemen door een veel hogere lichtopbrengst, men ziet sneller de bal en men neemt meer diepte waar. Daarnaast wordt er door gespecialiseerde technici voor gezorgd dat de lichtsterkte overal gelijk is doordat iedere module individueel kan worden ingesteld."

De besturen van Stichting Tennispark Hengelder en Tennisvereniging Zevenaar zijn natuurlijk ontzettend blij dat ze dit hun leden kunnen aanbieden

tvzevenaar.nl

Meer berichten