Bij Manage De Tutenburg werd de jaarlijkse onderlinge wedstrijd gehouden. Die bestond onder andere uit een kür op muziek. (foto: PR)
Bij Manage De Tutenburg werd de jaarlijkse onderlinge wedstrijd gehouden. Die bestond onder andere uit een kür op muziek. (foto: PR)

Gezonde spanning bij De Tutenburg

  Sport

Afgelopen weekeind was bij Manege De Tutenburg in Giesbeek de jaarlijkse onderlinge wedstrijd. Er heerste een gezonde wedstrijdspanning maar toch bleef de onderlinge sfeer erg gezellig. Het koude weer had geen invloed op de wedstrijd of op de wedstrijdresultaten.

GIESBEEK - De ruiters konden zich inschrijven voor uiteenlopende disciplines: dressuur, springen of voor een kür op muziek. Daarnaast waren er ook demonstraties van voltige en een grote meertallenspringkür. Door de verschillende disciplines was een gevarieerd programma waardoor het ook voor het publiek leuk was om te kijken. Zeker bij de kür op muziek had het publiek veel om te zien, leuke oefeningen met mooi uitgedoste ruiters en paarden passend bij het thema. De deelnemers zijn bij de kür vrij om het thema en de choreografie zelf te kiezen en de te rijden oefeningen te combineren, mits er maar een aantal verplichte onderdelen in zit. Het springen is natuurlijk ook altijd spannend om te zien. De meeste ruiters die in leeftijd van 7 tot 60 jaar varieerden, wisten de paarden over de hindernissen te krijgen. Degenen die een foutloos parcours afgelegd hebben, moeten nog een keer strijden in een verkort parcours waar het naast het goed nemen van de hindernis ook gaat om de snelste tijd. In niveau 4 was dit erg spannend omdat ze verschillende variaties konden kiezen, maar welke keuze was nu het beste en snelste voor paard en ruiter? De jonge en minder ervaren ruiters lieten hun vaardigheden zien tijdens de AA- en AB-dressuurproeven. Het is een hele stap als je gewend bent in een groep te lessen om zo maar helemaal in je eentje met je pony of paard door de grote bak te rijden. Dan komt het erop aan dat je zelf laat zien wat je in de lessen hebt geleerd: sturen, stappen en draven. Bij de AB-proeven ligt de lat al iets hoger. Zij moeten ook zelf galopperen.

Winnaars dressuur jeugd B1:

1. Julia Bean met Nyala

2. Noa Wichmann met Guave

Winnaars  dressuur jeugd AB:

1 liz Jansen met Geldrop

2 Jo-Ann Jansen met Atlantis

Winnaars  dressuur jeugd AA:

1 Naomi van Buuren met Rolo

2 Tess Verheijen met Brava

Winnaars dressuur jeugd B2:

1. Sanne Hoogveen met India

2. Denise van de Wal met Ole Ole

Winnaars dressuur L:

1. Bente Boogman met Antille

2. Nora Immerzeel met Zandigo en Deni v/d Berg met Narnia

Winnaars tweetallen:

1. Black & White

2. Barbies

Winnaars meertallen:

  1. Smurfen
  2. Fantasy

Winnaars springen niveau 1:

1 Simone Arns met Athene

2 Marcel Bregman met Brune

Winnaars springen niveau 2:

1 Anouk Kuppens met Athene

2 Madelief Schippers met Ghotto

Winnaars springen niveau 3:

1 Denise van der Wal met Atlantis

2 Mette Irausquin met Bravoure

Winnaars springen niveau 4:

1 Arjan van de Water met Atlantis

2 Leah Grünewald met Nyala

Meer berichten
Shopbox