Vanaf morgen rijdt de trein vanuit Didam niet verder dan Zevenaar. Daarna worden bussen ingezet. (foto: Danny van der Kracht)
Vanaf morgen rijdt de trein vanuit Didam niet verder dan Zevenaar. Daarna worden bussen ingezet. (foto: Danny van der Kracht)

Bussen tussen Arnhem en Zevenaar

  Nieuwsflits

van de redactie

Van morgen, 10 augustus, tot en met woensdag 19 augustus (circa 17.00 uur) werkt ProRail aan het spoor tussen Arnhem en Zevenaar. Er rijden dan bussen in plaats van treinen tussen Arnhem en Zevenaar.

ZEVENAAR - Er rijden snelbussen Arnhem Centraal-Zevenaar en Arnhem Centraal-Zevenaar. Deze snelbussen stoppen onderweg niet op tussengelegen stations. Er rijden ook stopbussen tussen Arnhem Centraal, Westervoort, Duiven en Zevenaar en vice versa.

Dezelfde coronaregels

In Arnhem vertrekken de bussen vanaf het overdekte busstation (perron L) aan de centrumzijde. Vanaf de andere stations vertrekken de bussen vanaf het voorplein. Het is niet mogelijk om fietsen mee te nemen in de bus. Voor de treinvervangende bussen gelden dezelfde coronaregels als in de treinen: mondkapje vanaf dertien jaar, afstand houden, elkaar ruimte gunnen bij in- en uitstappen.

Velperpoort niet bereikbaar

Reizigers van/naar Arnhem Velperpoort reizen via Arnhem Centraal en maken tussen Arnhem Centraal en Arnhem Velperpoort gebruik van de Breng buslijnen 1 of 7. Omdat er ook geen NS-treinen rijden tussen Arnhem en Dieren vice versa is Arnhem

'In de vervangende bussen gelden dezelfde coronaregels'

Velperpoort in deze periode niet per trein bereikbaar.

Langere reistijd

Van Zevenaar naar Winterswijk vice versa rijdt er twee keer per uur een trein. De treinen die op werkdagen overdag tussen Arnhem en Doetinchem vice versa rijden, vervallen gedurende de werkzaamheden. In plaats van vier treinen rijden er tussen Zevenaar en Doetinchem vice versa dan twee treinen per uur. Reizigers dienen rekening te houden met een langere reistijd van vijftien tot dertig minuten.

19 augustus

Indien de werkzaamheden volgens planning verlopen is de verwachting dat de treinen op woensdag 19 augustus vanaf ongeveer 17.00 uur weer volgens dienstregeling rijden.

Meer informatie?

Kijk voor meer informatie over deze werkzaamheden op de onderstaande website,

prorail.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden