Het team van Samen Eten aan de slag voor de verrassingsmaaltijd voor de ouderen in Babberich. (foto: Willy Kuijpers)
Het team van Samen Eten aan de slag voor de verrassingsmaaltijd voor de ouderen in Babberich. (foto: Willy Kuijpers)

'Ouderen misten de sociale contacten'

  Nieuwsflits

door Ab Hendriks

Op de St. Franciscusschool in Babberich werden aan het eind van het schooljaar geen schoolkamp, musical of een jaarafsluiting gehouden. Allemaal gebeurtenissen waar de kinderen van groep acht naar uitkeken. De activiteiten werden geannuleerd door de gevolgen van de coronacrisis. Het alternatief? Geld inzamelen voor een sociaal doel in het dorp.

BABBERICH - "Ze deden iets geweldigs", laat Willy van Dinther, voorzitter van de Dorpsraad weten. "Ze gingen aan de slag met een 24-uurs uitdaging. In groepjes op school of thuis werden meer dan 250 uitdagingen opgepakt, zoals een videoclip maken, zingend praten, een online schoolquiz samenstellen, meedoen een carwash en zich verkleden voor een fotosessie!"

Het bedrag dat de leerlingen hiermee opgehaald hebben bedroeg € 786,00. Mandy van Amptink, directeur van basisschool St. Franciscus overhandigde onlangs de cheque aan de Dorpsraad Babberich. "Dat is een ongelooflijk hoog bedrag", lieten de leden van de dorpsraad weten. Het team Samen Eten kan dit bedrag uitermate goed gebruiken. Dat zijn de vrijwilligers Jan, Dicky, Nora, Dinie, Susan, Olga en Fred die reeds jarenlang een keer in de twee weken (in de oneven weken) tegen € 7,50 een driegangenmaaltijd verzorgen voor ouderen in Babberich. Deze worden vers bereid in de keuken van het Kulturhus De Borg.

Vrijwilligster Nora: "Het bedrag van de leerlingen wordt mede gebruikt om voor de ouderen iets bijzonders te bereiden. Voor het resterende bedrag zoeken wij nog een bestemming."

De maaltijdenbijeenkomsten zijn in de coronaperiode geannuleerd, dit tot verdriet van de ouderen. Nora: "Daarom hebben wij met een deel van het bijeengebrachte geld door de leerlingen van de Franciscusschool soep en een koude maaltijd bereid en op een dag vanaf 11.30 uur in tasjes rondgebracht, dat waren ongeveer 36 adressen! De ouderen waren verrast! Soms tot tranen toe geroerd. We konden tegelijkertijd even vragen hoe het met hun gezondheid ging."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden