Met IVN op zoek naar de grindduinen


Wil je meer weten over de uiterwaarden langs de Rijn bij Spijk, doe dan mee met deze excursie van IVN. (foto: Luci Seegers)
Wil je meer weten over de uiterwaarden langs de Rijn bij Spijk, doe dan mee met deze excursie van IVN. (foto: Luci Seegers) (\)

Met IVN op zoek naar de grindduinen

  Nieuwsflits

van de redactie

Op zondag 9 augustus houdt IVN De Oude IJsselstreek een bijzondere wandelexcursie van ongeveer drie uur naar de plek waar de Rijn ons land binnenkomt. De start is vanaf de H. Gerardus Majella kerk aan de Kerkstraat 32 in Spijk.

SPIJK - IVN De Oude IJsselstreek laat weten: "We wandelen in een van de grootste uiterwaarden van Duitsland. We vinden er zand- en grindduinen, ooibossen (dit zijn bossen die op natuurlijke wijze zijn ontstaan langs rivieren, red.) en veel watervogels. Verder zien we de restanten van de verdwenen spoorlijn van Kleve naar Arnhem. Voor deze tocht zijn stevige wandelschoenen aanbevolen. Deze tocht is niet geschikt voor personen die slecht ter been zijn. Let op: bij hoog water gaat de tocht niet door. Meer informatie is verkrijgbaar bij Gerard Tittse via telefoonnummer: 0316 - 543 230."

RIVM richtlijnen

"Om ons aan de richtlijnen van het RIVM te kunnen houden is er een maximum aantal deelnemers ingesteld. Deelname aan de excursie is daarom alleen mogelijk na aanmelding, via het aanmeldformulier op de website." Die website is te vinden via de onderstaande link.

ivn.nl/afdeling/de-oude-ijsselstreek/activiteiten

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden