Het Zevenaarse gemeenthuis aan de Kerkstraat in Zevenaar.
Het Zevenaarse gemeenthuis aan de Kerkstraat in Zevenaar. (foto: Danny van der Kracht )

'Carillon op het gemeentehuis'

  Nieuwsflits

 van de redactie 

De gemeente Zevenaar is voornemens om het carillon dat op het dak van het voormalige gemeentehuis aan het Raadhuisplein stond, te plaatsen op het huidige gemeentehuis aan de Kerkstraat.

ZEVENAAR - Dat blijkt uit een brief die omwonenden van het huidige gemeentehuis van wethouder Carla Koers hebben gehad. In deze brief is te lezen dat de gemeente Zevenaar het dak van het gemeentehuis aan de Kerkstraat de beste locatie vindt om het carillon te herplaatsen. Dat zou betekenen dat de vrolijke deuntjes die het carillon jarenlang liet horen op het Raadhuisplein, wellicht binnenkort te horen zijn in de Kerkstraat en omgeving. De wethouder laat in haar brief weten: "Wij stellen voor dat het carillon twee keer per dag een deuntje speelt, om 12.00 uur en 18.00 uur. Daarnaast een extra keer op bijzondere momenten zoals feestdagen." Omwonenden wordt verzocht om voor 1 september te laten weten wat zij van het voorstel vinden om het carillon op het huidige gemeentehuis te plaatsen. Die reacties zullen meegenomen worden in het voorstel dat het college van burgemeester en wethouders in oktober aan de gemeenteraad zal voorleggen. Het carillon werd in 1958 geschonken door de besturen van Bouwstichting Zevenaar en stichting Herbouw Zevenaar aan de gemeente. Sinds 2015 staat het carillon in opslag. Het carillon telt dertig klokken die de meest uiteenlopende melodieën kunnen spelen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden


Wat vindt u?

Het kabinet heeft besloten dat er geen landelijke verplichting komt tot het dragen van mondkapjes. Een goed idee?Reageren!