Will Sanders (links) en Henk Schipper werken tijdens de coronacrisis niet uit hun professionele studio, maar uit een thuisstudio. (foto: Ab Hendriks)
Will Sanders (links) en Henk Schipper werken tijdens de coronacrisis niet uit hun professionele studio, maar uit een thuisstudio. (foto: Ab Hendriks)

'Wij zenden vanuit onze thuisstudio's'

  Nieuwsflits

door Ab Hendriks

TV Radio Mozaiek heeft tijdelijk de bakens verzet. Door de coronacrisis kunnen de radio- en tv- uitzendingen niet vanuit Rijnstate Ziekenhuis in Zevenaar worden verzorgd, maar bij de Mozaiekmedewerkers thuis. Dat vereist creativiteit, technische en digitale know-how om de verbindingen tot stand te brengen. Met als doel om ook tijdens de COVID-19 periode contacten met bewoners van verzorgingshuizen blijvend te onderhouden. En dat is gelukt.

ZEVENAAR - "De gemeente Zevenaar maakte ons attent om voor onze sociale initiatieven in de COVID-19 periode bij de provincie Gelderland subsidie aan te vragen", vertelt Henk Schipper, secretaris van TV Radio Mozaiek. "Wij hebben daarom een projectplan opgezet waarin wij gevraagd hebben om financiële ondersteuning te ontvangen voor apparatuur die wij kunnen gebruiken om de radio-uitzendingen vanuit een thuisstudio kunnen realiseren. En dat is gelukt. De provincie keurde ons plan goed en is de apparatuur aangeschaft. Het gaat om een laptop, audiomixer en microfoons!"

Na de coronatijd wordt de apparatuur ook gebruikt voor de Mozaiek Live Groep. "Deze groep gaat met apparatuur naar de verzorgingshuizen om daar muziek en verzoeknummers voor de bewoners te draaien. Dit doen we in Droostaete en Thuvine in Duiven, Meulenvelden in Didam, Hamerstaete in Westervoort en in Liemerije in Zevenaar. Dit zijn gezellige bijeenkomsten waarin de bewoners graag bij willen zijn. De uitzending is te volgen via www.radio-mozaiek.nl, klik op button 'alle uitzendingen'. Dit laatste geldt ook voor het maandoverzicht met allerlei evenementen in de Liemers. De filmpjes bieden een goed beeld van wat er zich in de Liemers afspeelt. Ook zijn onze informatieve programma's op tv te zien."

"De opnamen uit de leefomgeving trekken de meeste aandacht. De coronaprocessie in Oud-Zevenaar werd bekeken door ruim 1500 mensen. Orkest van de Koninklijke Luchtmacht wist 1000 kijkers te halen. Ook de opening van de fietstunnel, de dodenherdenking en Hart onder de Riem bij zorgcentra in Zevenaar met zang van burgemeester Lucien van Riswijk en zanger Paul Mulder, trokken volop de aandacht. "Mede door inzet van cameramensen, regie en geluid weten we onze doelen te bereiken. Bij de coronaprocessie draaiden we zelfs met zeven cameramensen en een drone, dat was regie-technisch een flinke uitdaging!"

Henk Schipper roept belangstellenden op om zich als vrijwilliger te melden, vooral diegenen 'die iets met audiotechniek en computers hebben'. "Zowel mannen als vrouwen. Zo zijn wij trots op Jill, zij is visueel gehandicapt. Ze neemt op woensdag een uurtje de radio-presentatie voor haar rekening. Zij krijgt voordien de afspeellijst en zet die om in brailleschrift. Ze beheerst technieken die haar als visueel gehandicapte ten dienste staan, zo werkt zij zelfstandig aan het radioprogramma!"

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden