Afbeelding ter illustratie.
Afbeelding ter illustratie. (Foto: Pixabay)

Een boerengeluid uit de Liemers

  Nieuwsflits

 van de redactie

Net als hun collega’s elders in Nederland, hebben de boeren en tuinders van LTO Noord-afdeling De Liemers Montferland en AJK De Liemers, zorgen over de toekomst van de Nederlandse agrarische sector. Terwijl de politiek op reces is, werken zij 24/7 door en zijn wij bezig met onze toekomst. Een toekomst die knap onzeker is!        

LIEMERS - De boeren en tuinders laten gezamenlijk weten: "Een boer heeft recht op duidelijk beleid en een kloppend verdienmodel. De consument heeft recht op veilig en gezond voedsel. Boeren en burgers hebben recht op een leefbaar platteland." Gerard Holleman, voorzitter LTO Noord-afdeling De Liemers laat weten: "Lijdzaam toezien hoe we bedolven worden onder wet- en regelgeving past ons niet’, stelt Gerard Holleman, voorzitter LTO Noord-afdeling De Liemers Montferland. ‘Daarom hebben wij als afdeling het initiatief genomen om een stem te geven aan de boeren uit onze regio. Wij roepen onze leden, maar zeker ook niet-leden en burgers, op om sámen de acties te ondersteunen die wij initiëren in week 30, 31 en 32. Samen kunnen we één geluid vormen, ongeacht onze wijze van boeren, ongeacht onze overtuigingen. We hebben met z’n allen één gezamenlijk doel: de toekomst van de Nederlandse landbouw."

De geplande acties:

Dinsdag 21 juli wordt er een spandoek langs de A12 bij Didam gezet. Locatie: Heesweg 1, Didam. Tijdstip: 20.00 uur tot 21.00 uur.

Donderdag 23 juli vormen de boeren en tuinders met trekkers, auto’s, fietsen, vrachtwagens, scooters, bus, alles met wielen, een vorm in het weiland naast de A12 in Didam om een statement te maken. Locatie: Heesweg 1, Didam. Tijdstip: 12.00 uur tot 14.00 uur.

Vrijdag 31 juli houden ze acties op de markt in de regio. Nadere informatie volgt.

In week 32 stellen verschillende boeren hun erf open om de consument te informeren over hun dagelijkse werkzaamheden. Nadere informatie over deelnemende boerderijen volgt.

De boeren en tuinders laten ten slotte weten: "Uitgangspunten voor elke actie die wij organiseren is dat het vriendelijk en beleefd is, dat wij geen verkeershinder of anderszins veroorzaken en dat wij de saamhorigheid tussen alle betrokken partijen in de landbouw, de boeren én de burgers, benadrukken. Nogmaals: we hebben één gezamenlijk doel. Boer, burger, LTO-leden, niet-leden, iedereen is welkom."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden