De Zevenaarse kermis was één van de eerste kermissen die na de lockdown werd gehouden. (foto: Danny van der Kracht)
De Zevenaarse kermis was één van de eerste kermissen die na de lockdown werd gehouden. (foto: Danny van der Kracht)

Geen corona-uitbraak na de kermis

  Nieuwsflits

van de redactie

Zevenaar was één van de eerste steden waar voor het eerst na de lockdown in verband met het coronavirus weer een kermis werd gehouden. Inmiddels zijn er bijna twee weken voorbij sinds de kermis in Zevenaar was en Zevenaar is niet getroffen door een corona-uitbraak.

ZEVENAAR - Maandag 29 juni maakte de gemeente Zevenaar aan het begin van de avond bekend dat de kermis in Zevenaar toch door zou gaan. Er waren wel diverse regels waar bezoekers zich aan moesten houden, zoals anderhalve meter afstand van elkaar houden. Er waren ook looproutes en een gescheiden in- en uitgang. De kermis werd gehouden van 3 tot en met 7 juli en volgens de laatst bekende cijfers van het RIVM zijn er geen nieuwe coronabesmettingen geconstateerd in de gemeente Zevenaar. Dat betekent dat de gemeente Zevenaar in de maand juli nog geen enkele nieuwe coronabesmetting heeft. In de maand juli zijn ook geen sterfgevallen of ziekenhuisopnames gemeld in verband met het coronavirus.

Deze cijfers zijn bemoedigend voor eventuele andere kermissen. De meeste mensen krijgen klachten na twee tot zes dagen vanaf de besmetting. Dat zou betekenen dat niemand het coronavirus heeft opgelopen. Toch moet er nog wel een slag om de arm worden gehouden. Tot na twaalf dagen kunnen mensen nog klachten krijgen als ze eventueel besmet zijn geraakt. Die cijfers zijn nog niet bekend bij het RIVM.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden