Steenoven De Panoven wordt het decor voor het muzikale avontuur Klinkerweg. De klinker staan er al klaar voor. (foto: PR)
Steenoven De Panoven wordt het decor voor het muzikale avontuur Klinkerweg. De klinker staan er al klaar voor. (foto: PR)

Muzikaal avontuur in steenoven De Panoven

  Nieuwsflits

van de redactie

De voormalige steenoven De Panoven in Zevenaar is de inspirerende locatie voor Klinkerweg: een muzikale voorstelling in het eerste weekend van oktober 2020. Voor deze voorstelling is men op zoek naar avontuurlijke muzikanten die mee willen spelen. De voorstelling is geheel coronaproof. Alle muzikanten en het publiek houden steeds anderhalve meter afstand. Aanmelden kan tot 20 augustus. 

ZEVENAAR - Naast drie professionele musici - op basklarinet, lapsteelgitaar en accordeon - wordt er een orkest gevormd met baritonsaxofoons, trombones, hoorns, klarinetten (bes en es) en slagwerkers. De slagwerkers hebben een bijzondere rol, want zij spelen op instrumenten gemaakt van materiaal uit de steenfabriek.

Samenwerking

De muziek van Klinkerweg wordt gecomponeerd door Eva Beunk. Vorig jaar maakte zij de succesvolle locatievoorstelling Op Wacht in Fort Pannerden. Een reprise van die voorstelling kon niet doorgaan vanwege de coronamaatregelen. Eva ging niet bij de pakken neerzitten, maar bedacht een nieuwe locatievoorstelling die wél mogelijk is in de anderhalvemetersamenleving. Hiervoor werkt zij samen met scenografe Noa Helder en producent Dick Hesselink.

Collectief resultaat

Eva houdt van muziek waarbij muzikanten op elkaar reageren en zo gezamenlijk hun klanken laten klinken. Ook krijgt het publiek een belangrijke rol bij de voorstellingen. Daardoor is elke uitvoering anders. Eva: "Hoewel men in het begin een heel individuele ervaring zal hebben, wordt op het eind duidelijk dat alle keuzes die je maakt invloed hebben op het collectieve resultaat."

Meespelen?

Muzikanten uit de regio die willen meespelen met deze bijzondere locatievoorstelling kunnen zich tot 20 augustus aanmelden. De repetitie zijn in september en de voorstellingen op 3 en 4 oktober. Zie voor alle informatie op de onderstaande website.

Crowdfunding

Om deze bijzonder productie op locatie mogelijk te maken is geld nodig. Naast subsidies vanuit diverse fondsen hopen de initiatiefnemers op bijdragen via crowdfunding. Producent Dick Hesselink: “Het idee van crowdfunding is dat als veel mensen een beetje bijdragen, we samen tot een mooi bedrag komen. Alle beetjes zijn van harte welkom.” De crowdfunding loopt via Voor de kunst: voordekunst.nl/projecten/10702-klinkerweg.

klinkerweg2020.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden