Harri de Vries, voorzitter van Filmhuis Zevenaar, in één van de twee nieuwe filmzalen in de Turmac Cultuurfabriek. (foto: Bas Bakema)
Harri de Vries, voorzitter van Filmhuis Zevenaar, in één van de twee nieuwe filmzalen in de Turmac Cultuurfabriek. (foto: Bas Bakema)

'Zeventien bezoekers per voorstelling'

  Nieuwsflits

Nu de RIVM-maatregelen versoepeld zijn kunnen bij de culturele instellingen, langzaam weer deuren opengaan. Wat betekent dit voor Liemers Kunstwerk! en Filmhuis Zevenaar.

door Nan Hoesté

ZEVENAAR - Voor het filmhuis stond 1 juli in het teken van de officiële opening. "De geplande verhuizing naar de Turmac Cultuurfabriek bleek er één van de lange adem", zegt voorzitter Harri de Vries. "Nu is het dan eindelijk zover. We moeten echter anderhalve meter afstand zien te bewaren en dat gaat ten koste van het aantal zitplaatsen. Dat betekent voor onze twee filmzalen elk zeventien bezoekers per voorstelling." Het filmhuis hoopt een creatieve oplossing gevonden te hebben door zowel 's middags als 's avonds in beide zalen twee films te draaien. "Het meest handig is de kaartjes online te kopen, maar men kan ook reserveren of kaartjes aan de kassa (alleen pinbetalingen red.) zien te bemachtigen. Waarbij men wel het risico loopt dat de filmvertoning is uitverkocht." In de prijs van de kaartjes is ook één consumptie opgenomen. Deze consumptie kan men van te voren aan de bar bestellen en meenemen naar de zaal. "Ik ben heel blij hoe de filmzalen en de directe omgeving geworden zijn. In de tussentijd gaan we nog wat kleine finesses aanbrengen, waardoor het geheel alleen maar mooier wordt."

"Het is heerlijk dat er weer wat gebeurt", laat Bert Frölich van Kunstwerk! weten. "Zaterdag hebben we de eerste voorstelling in Het Musiater gehad. Op 17 juli aanstaande volgt Marlon Kicken. Door de anderhalve meter kunnen er maar zesenzestig toeschouwers naar binnen. We kijken hoe het loopt, wat er kan en wat mogelijk is." Kunstwerk! heeft de afgelopen maanden niet stilgezeten. "We blijven de creativiteit opzoeken. Vanaf deze week worden de openingstijden van de bibliotheek opgerekt, is de horeca overdag open, gaan de muzieklessen weer van start en wordt door de Volksuniversiteit een beperkt aantal cursussen gegeven."

Het Liemers Museum hoopt op 1 september haar deuren weer te openen. Men is drukdoende om de in het depot opgeslagen kunst over te brengen naar de Turmac Cultuurfabriek. In het openbare gedeelte is nu de tentoonstelling Flying Officer Mervyn Wheatley; op fotoverkenning voor Vrijheid te zien. De tentoonstelling, die is samengesteld ter gelegenheid van Gelderland Herdenkt, is een eerbetoon aan de in de omgekomen officier Wheatly en alle piloten die de bevrijding van Europa mogelijk hebben gemaakt. 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden