Marian en Ton van den Bosch van minicamping De Boschhof werden in maart overvallen door het coronavirus. (foto: Bas Bakema)
Marian en Ton van den Bosch van minicamping De Boschhof werden in maart overvallen door het coronavirus. (foto: Bas Bakema)

'Hengstenboerderij was onze redding'

  Nieuwsflits

Langzamerhand worden de RIVM-maatregelen versoepeld. Daardoor en vanwege het mooie weer trekken veel mensen er op uit en kan de vlag in de toeristische sector weer uit.

door Nan Hoesté

HERWEN/BABBERICH - Net als veel ondernemers werden Marian en Ton van den Bosch, eigenaren van minicamping De Boschhof in Herwen, in maart overvallen door het coronavirus. "Wij verkeren in de gelukkige omstandigheid dat wij vrij geïsoleerd wonen, ons bedrijf aan huis en geen personeel in dienst hebben", vertelt Marian. De start van het nieuwe seizoen betekende voor de eigenaren dat de sanitaire voorzieningen gesloten moesten worden. "Wij hebben wat gasten ontvangen die zelfvoorzienend waren. Nu zijn wij een camping voor de wat oudere vakantieganger. Die is sowieso al wat voorzichtiger. Na de versoepeling van de maatregelen hebben wij onze douches weer geopend. Behalve de toiletten, die moet ik zelf schoonmaken en omdat ik tot de risicogroep behoor, begin ik er nog niet aan." Gelukkig weten de rustzoekers de weg naar de camping weer te vinden. "Wel worden we af en toe gebeld door onze vaste gasten die willen doorgeven dat ze het nog niet aandurven en een jaartje willen wachten. Daar heb ik alle begrip voor." Naast de camping beschikt het echtpaar over een hengstenboerderij. "Er hebben meer dekkingenplaats gevonden dan normaal. Dat is onze redding geweest." Camping Rivo Torto in Babberich is tijdens de coronacrisis gewoon opengebleven. Wel waren de sanitaire voorzieningen en de horeca gesloten. Op de vraag of er in die tijd ook gasten kwamen is het antwoord van een medewerkster van de camping kort en bondig. "Nee, natuurlijk niet. Mensen lezen ook kranten en zijn voorzichtig." Sinds de maatregelen versoepeld zijn en ook de voorzieningen en de horeca weer open mogen, weten de campinggasten de weg naar Rivo Torto weer te vinden. "We boffen toch maar met het mooie weer."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden