Nienke Grollenbeek (rechts) met haar vader Ando en zus Marleen vorig jaar zomer in Zweden tijdens de trektocht van 110 kilometer. (foto: PR)
Nienke Grollenbeek (rechts) met haar vader Ando en zus Marleen vorig jaar zomer in Zweden tijdens de trektocht van 110 kilometer. (foto: PR)

Zeven leerlingen beloond met LCAward

  Nieuwsflits

Tijdens hun run om de Liemers College Award (LCAward, red.) speelden sportieve inspanningen een belangrijke rol, maar en passant werd ook het goede doel niet vergeten door de zeven kandidaten die maandag een gouden of zilveren LCAward kregen uitgereikt in een voor deze jaargang bescheiden Theatre of Dreams.

door Piet van Breukelen

ZEVENAAR/DIDAM - Helaas lieten de coronaperikelen het niet toe een uitbundig feest te maken van de jaarlijkse uitreiking van de LCAward. Maar het blijft een prestatie van jewelste voor de zeven winnaars. Goud was er voor Lieke Meertens (Zevenaar), Wessel Haverkamp (Zevenaar), Lotte Reintjes (Didam) en Sjoerd Kuiper (Velp) en het zilver werd verdiend door Jill Wijnbergen (Zevenaar), Nienke Grollenbeek (Zevenaar) en Linn Padberg (Zevenaar). Wie altijd gedacht heeft dat de grote prestaties in groepsverband werden geleverd in verre landen, komt dit keer bedrogen uit. Alleen Jill Wijnbergen heeft vorig jaar in Ethiopië een project verwezenlijkt met vier medeleerlingen. De andere kanjers deden alles op eigen houtje; wel steeds in overleg met hun vaste begeleiders Jan van den Heuij en Anno Koning.

Met in acht neming van de geldende regels kregen alle kandidaten een half uur om hun familie en vrienden (maximaal twintig personen) via een presentatie te laten zien en horen wat zij hadden gedaan om voor de LCAward in aanmerking te komen. Opvallend dat er dit jaar grote sportieve prestaties zijn geleverd die veel geld hebben opgebracht voor het goede doel. Lange wandeltochten in Schotland, rondom Texel, in Nijmegen en in Zweden en niet te vergeten de indrukwekkende zwemmarathon van Wessel Haverkamp - hij zwom 25 kilometer over de Oude IJssel - die maar liefst € 4.000,00 bij elkaar zwom voor een bouwproject in Guatemala.

Het sportieve hoogtepunt voor Nienke Gollenbeek was het lopen van de 152 kilometer lange West Highland Way in Schotland, samen met Suzan Klappers, waarmee ze maar liefst € 2.500,00 ophaalde voor de Stichting Spieren voor Spieren. Tevens bezocht ze daar toen ook de nodige musea voor haar culturele pijler. Het sportieve bleef haar echter ook trekken: drie keer de Nijmeegse Vierdaagse en twee tochten in Zweden van 40 kilometer (in de sneeuw) en 110 kilometer.

Het slot was bewaard voor Peter de Baat, burgemeester van de gemeente Montferland en lid van het Comité van Aanbeveling. Hij was niet lijfelijk aanwezig in Het Eetlokaal om de LCAward op te spelden, maar hij was wel virtueel in het Theatre of Dreams om de kandidaten te feliciteren en zijn bewondering uit te spreken over hun prestaties. “Jullie hadden niet alleen dromen en ambities, maar hebben ze ook op bewonderenswaardige wijze waargemaakt. Dat is grote klasse en dat maakt jullie veelbelovende toppers”, sloot hij lovend af.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden