De meeste exploitanten die al naar de Zevenaarse kermis zouden komen, staan te springen om alsnog met hun attractie naar Zevenaar te komen.
De meeste exploitanten die al naar de Zevenaarse kermis zouden komen, staan te springen om alsnog met hun attractie naar Zevenaar te komen. (Archieffoto: Jan Willems)

Zevenaarse kermis gaat toch door

  Nieuwsflits

van de redactie 

ZEVENAAR - Diverse inwoners van Zevenaar keken vanavond raar op toen ze langs het kermisterrein reden. Er stond een vrachtwagen op het kermisterrein geparkeerd en enkele mannen waren bezig om mobiele stroomvoorzieningen aan te leggen. Zou de kermis van Zevenaar dan toch doorgaan? Het antwoord is: ja! Vanavond maakte de gemeente Zevenaar bekend dat de kermis in Zevenaar dit jaar zoals eerder gepland van vrijdag 3 tot en met dinsdag 7 juli toch wordt gehouden. Eerder was de kermis afgelast vanwege het coronavirus. Vandaag is dus het besluit genomen om de kermis alsnog door te laten gaan.  De kermis wordt wel iets anders dan normaal. De gemeente Zevenaar laat weten: "We trekken samen met exploitanten op om het terrein zo veilig mogelijk in te richten. Zo zijn er looproutes en twee gescheiden in- en uitgangen. De exploitanten zorgen dat er voldoende afstand mogelijk is in de wachtrijen en in de attracties. Omdat er nog maar een paar dagen voorbereidingstijd is, is de kermis dit jaar wat soberder dan andere jaren. Zo is er geen meet and greet met een mascotte, loterij en afsluitend vuurwerk." Naar verluidt komen de meeste exploitanten, die zich al hadden ingeschreven, alsnog met hun attracties naar Zevenaar. Zevenaar is één van de zeven steden in Nederland die dit weekend een kermis houden na intelligente lockdown vanwege het coronavirus. 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden