vlnr Annemieke Sturtz, Arthur Lanters, Edwin van Onna en Geert Vos
vlnr Annemieke Sturtz, Arthur Lanters, Edwin van Onna en Geert Vos (Foto: eigen foto)

Erepin voor Edwin van Onna

  Nieuwsflits

van de redactie

Donderdag 24 juni overviel het bestuur van Boemelburcht Edwin van Onna thuis voor het opspelden van de erepin voor zijn inzet voor Boemelburcht (de naam voor Zevenaar tijdens carnaval, red.).

ZEVENAAR - Twee jaar geleden is Boemelburcht gestart met het project Carnaval is Kunst. Hiervoor worden basisscholen benaderd om zich in te schrijven. Voor de lessen op de school werd Edwin van Onna ingehuurd. Edwin neemt de groep(en) zeven of acht mee in de historie van carnaval.

Na deze eerste geschiedenisles wordt er getekend, taken verdeeld, geplakt, geschilderd en soms zelfs een dansje ingestudeerd. Alles om een mooie carnavalswagen neer te zetten. De basis hiervoor is een bolderkar, die hiervoor wordt opgetuigd. Buiten de reguliere lesuren om, besteedt Edwin nog menig uurtje aan voorbereiding, zodat de kinderen direct aan de slag kunnen.

Edwin is een carnavalist in hart en nieren en hij droomt zelfs van carnaval. Hij weet kinderen te enthousiasmeren voor dit geweldige feest. Boemelburcht heeft in hem een “kartrekker” gevonden die adviseert en zijn liefde voor carnaval weet over brengen op deze groepen. Daarnaast ontdekken kinderen ook hun talent en worden ze uitgedaagd om samen te werken.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden