<p>Voorzitter Steven Plug zorgt voor een muzikaal intermezzo tijdens de high tea.</p>

Voorzitter Steven Plug zorgt voor een muzikaal intermezzo tijdens de high tea.

(foto: Susan de Vries)

Zonnebloemkoor op zoek naar alten

  Nieuwsflits

ZEVENAAR - De versoepelingen van de coronamaatregelen werden door het Zonnebloemkoor van Zevenaar aangegrepen om voor het eerst sinds anderhalf jaar weer bij elkaar te komen om over van alles en nog wat van gedachten te wisselen. Het werd een gezellige high tea.

door Piet van Breukelen

Het Zonnebloemkoor dat van oorsprong bestond uit een paar vrijwilligers van de Zonnebloemafdeling Zevenaar-West is in de loop der jaren uitgegroeid tot een koor van ruim twintig leden, mede door de komst van Loyse ten Kate, de dirigent. Het repertoire ging steeds meer bestaan uit meerstemmige liederen en het aantal niet vrijwilligers groeide daardoor gestaag, waardoor het koor verder ging onder de huidige naam zonder de naam van de afdeling. Het bestuur, thans bestaande uit Steven Plug (voorzitter) Susan de Vries (penningmeester/secretaris) en Greet Tempel (repertoire) is blij dat er weer voorzichtig gedacht kan worden aan een optreden.

High tea

Voordat er echter over de programmering gesproken zou worden, leek het een prima idee maar eens samen te komen en gewoon gezellig eens bij te praten over van alles en nog wat. Gekozen werd voor een high tea bij de locatie van de voormalige steenfabriek De Panoven. Het was een schot in de roos, want meer dan toevallige contacten als men elkaar tegenkwam, waren er niet.

‘Dus wie ervaring heeft met het zingen in een koor of wie gewoon graag zingt, kan zich aanmelden bij het secretariaat en in september een kijkje komen nemen bij een oefenmiddag’

Gevoelige snaar

Toen de koorleden informeel al wat hadden bijgepraat, werd het gezelschap officieel welkom geheten door Steven Plug, die aangaf blij te zijn met de grote opkomst en de hoop uitsprak in september weer te mogen gaan zingen. Iedereen was het daar roerend mee eens, al werden er ook wat kanttekeningen bij geplaatst. Het stond een gezellig samenzijn niet in de weg en er werd genoten van de lekkere hapjes met koffie, thee en frisdrank. Halverwege zorgde de voorzitter solo voor nog meer gezelligheid, toen hij om stilte vroeg, zijn gitaar pakte en spontaan een paar mooie songs ten gehore bracht. Het eerste nummer Where no one stands alone van Elvis Presley was wel heel toepasselijk in deze tijd en raakte bij menigeen een gevoelige snaar. Uiteraard konden de koorleden het niet bij luisteren alleen laten en werd er meerstemmig mee geneuried.

Nieuwe leden

In september hoopt het koor de oefenmiddagen weer op te kunnen pakken, zodat er wellicht in december kan worden opgetreden. Klein probleem: er zitten te weinig alten in het koor. De dirigent vindt dat de meerstemmigheid ermee gebaat zou zijn als die groep aangevuld zou worden. Dus wie ervaring heeft met het zingen in een koor of wie gewoon graag zingt, kan zich aanmelden bij het secretariaat en in september een kijkje komen nemen bij een oefenmiddag. Contact via 0316 - 341 276 of e-mail L.vries84@upcmail.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden