<p>Met z&#39;n allen genieten op het Raadhuisplein van het Najaarsfestival of het Spikker Country & Westernfestival zit er dit jaar niet in.</p>

Met z'n allen genieten op het Raadhuisplein van het Najaarsfestival of het Spikker Country & Westernfestival zit er dit jaar niet in.

(archieffoto: Danny van der Kracht)

Streep door festivals van Muziekstad Zevenaar

  Nieuwsflits

ZEVENAAR - Ondanks eerdere berichten gaat het Najaarsfestival en het Spikker Country & Westernfestival dit jaar toch niet door. Dat heeft organisator Muziekstad Zevenaar donderdag bekendgemaakt.

van de redactie

Op de Facebookpagina van Stichting Muziekstad Zevenaar is te lezen: “Met pijn in ons muziekhart hebben we besloten om ons Najaarsfestival op 11 en 12 september en het Spikker Country & Westernfestival op 24, 25 en 26 september af te gelasten. We waren al vol enthousiasme bezig met de organisatie. De door het kabinet aangescherpte coronamaatregelen dwongen ons echter tot een heroverweging.”

‘Het is helaas niet anders. We hopen dat we in 2022 weer vol aan de bak mogen. Dan zien we jullie allemaal graag terug’

Geen zitplaatsen

“De restricties voor festivals gelden weliswaar tot en met 13 augustus, maar we weten niet er daarna gaat gebeuren. Welke eisen gaan er dan gesteld worden? Onze festivals kenmerken zich door laagdrempeligheid. Iedereen mag gratis in- en uitlopen. Zitplaatsen en toegangscontroles zijn voor ons niet haalbaar. Bovendien kunnen we geen anderhalve meter afstand garanderen. Nu financiële verplichtingen aangaan, terwijl we pas half augustus weten of onze festivals daadwerkelijk door kunnen gaan, is voor ons te risicovol. Wij hadden het graag anders gezien. Het is helaas niet anders. We hopen dat we in 2022 weer vol aan de bak mogen. Dan zien we jullie allemaal graag terug!”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden