<p>Edwin Kleijn staat zes dagen per week in zijn winkel. Echter zijn zijn passie voor muziek houdt hij levendig.</p>

Edwin Kleijn staat zes dagen per week in zijn winkel. Echter zijn zijn passie voor muziek houdt hij levendig.

(foto: Bas Bakema)
ondernemer van de week

‘Ik ben ook getrouwd met mijn winkel’

  Nieuwsflits

ZEVENAAR - Wie houdt van een goede gedestilleerde of een uitstekende wijn kan terecht bij slijterij Drank Expert aan de Kerkstraat in Zevenaar. De zaak wordt gerund door Edwin Kleijn (50). Zes dagen per week staat hij zijn klanten te woord. “Ik ben getrouwd met mijn winkel. Oh jee, laat mijn vrouw dit niet horen. Schrijf maar op ‘ook’ getrouwd.”

door Nan Hoesté 

Edwin, geboren in Arnhem Zuid, was al heel jong idolaat van muziek. Of het nu rock was of Nederlandstalig. In zijn ouderlijk huis draaide hij voor zichzelf zijn eigen gekochte singletjes, waarbij de volumeknop helemaal open ging. “Mijn vader haalde ten einde raad de stoppenkast eruit. Ik reageerde daarop door mijn heil dan maar te zoeken in een koptelefoon en te beginnen hardop mee te zingen. Nou, dat was de oplossing ook niet. Op school werd ik af en toe gevraagd om discoavonden van muziek te voorzien. Ik presenteerde niet, want mijn stem hoefde er niet bij. Toen ik, weliswaar met vijf anderen, zelfstandig ging wonen, moest ik me weer aanpassen aan de huiselijke sfeer en ben ik de muziek buiten de deur gaan zoeken. Een avondje Korenmarkt was dan ook goed te doen.”

Studiowerk

Zijn passie voor onder andere licht en geluid wilde hij kunnen gebruiken in een eventueel toekomstig beroep - iets met studiowerk en podia. De ultieme reden zich in te schrijven op een voor Nederland nieuwe opleiding, namelijk Fotonica, een opleiding die alles te maken had met lasers, beeld en geluid. Na een half jaar stopte hij. “In deze opleiding kwam er voor mij niet uit wat mijn bedoeling was, omdat het accent veel meer lag op laser en meet- en regeltechniek. Dat was niet wat ik wilde en besloot ik het roer om te gooien.” Een moeilijke keuze, want wordt het techniek of handel?. Op zijn negentiende besloot hij de middelbare detailhandelsschool in Arnhem te doorlopen, vooral omdat hij ook geïnteresseerd was in economie. “Tijdens mijn stages kwam ik terecht bij de slijterijketen Vini France in Arnhem en later bij een zelfstandig slijter in Oosterbeek.”

De Vrienden van Amstel

De drankenbranche beviel hem goed en voerde hem in 2001 naar Zevenaar, waar hij in eerste instantie als ondernemer voor de franchiseondernemer Gall & Gall en later de Mitra ging werken. Laatstgenoemde ging echter failliet, waarop Edwin in januari 2017 besloot zich als zelfstandige te vestigen in de Kerkstraat. Zijn liefde voor muziek, geluid en beeld heeft Edwin echter nooit helemaal los gelaten. In zijn spaarzame vrije tijd bezoekt hij nog altijd allerlei concerten en festivals, zoals Dreampop in Giesbeek en het kleinschalige Breulyfeest. Alsmede concerten van onder andere Guus Meeuwis en De Vrienden van Amstel LIVE. “Het gaat me al lang niet meer om het volume, maar om de geluidskwaliteit en de hele show erom heen. Die moeten goed zijn”

drankexpert.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden