<p>Landgoed Huis Sevenaer opent eenmalig de poorten en deuren.</p>

Landgoed Huis Sevenaer opent eenmalig de poorten en deuren.

(foto: Landgoed Huis Sevenaer)

Toekomst centraal op open dag Landgoed Huis Sevenaer

  Nieuwsflits

ZEVENAAR - Op zaterdag 24 juli houdt Landgoed Huis Sevenaer haar jaarlijkse Landgoed open dag. Dit jaar is het thema: een vooruitblik naar de toekomst. Gezondheid, natuur, kansen, gebouwen, mensen en ontwikkelingen staan deze dag centraal.

van de redactie

De Landgoed open dag wordt gehouden samen met de exploitanten van restaurant Eet-Lokaal, B&B Huis Sevenaer en LOT Lifestyle. Allen gehuisvest in een van de rijksmonumenten op en van het landgoed. Het landgoed, dat normaal in verband met haar kwetsbare natuur niet vrij toegankelijk is, zet zaterdag 24 juli tussen 11.00 tot 16.00 haar poorten en deuren open. Bezoekers kunnen delen van het landgoed op eigen gelegenheid beleven. Op diverse locaties wordt inhoudelijke informatie gegeven over het verleden, het heden en de toekomst. Over klimaat en biodiversiteit, samen werken met de natuur, duurzame voedselproductie en behoud van ons monumentaal erfgoed door ontwikkeling. Over hoe alles met elkaar verbonden is.

‘Er is een toelichting over gezonde voedselproductie en verkoop van onze biologische landgoedproducten in de historische moestuin’

Beleef het landgoed

Bezoekers kunnen deze dag mee op excursie naar de tuinderij. Kinderen kunnen onder begeleiding van een ouder een puzzeltocht lopen en/of een mooie kleurplaat maken. Het ambacht van het smeden wordt gedemonstreerd. Er is een toelichting over gezonde voedselproductie en verkoop van biologische landgoedproducten in de historische moestuin. Men kan een kijkje nemen in de gerestaureerde panden van de exploitanten en/of een hapje en drankje nuttigen op het historische terras van Eet-Lokaal. Op de deel van de koestal vertonen we de film van het landgoed en krijgt men toelichting over de toekomst van de kasteelboerderij. Bij de info stand krijgen bezoekers het programma waarop alle locaties en tijden overzichtelijk staan vermeld. Hier kun je tevens informatie krijgen over de mogelijkheid van het landgoed als locatie voor jouw trouwshoot, (groeps)excursies, bedrijfsuitje, vrijwilligersfuncties en hoe je Vriend van het landgoed kan worden.

Coronaveilig 

De Landgoed open dag wordt coronaveilig gehouden. De organisatie laat weten: “Wij verwachten ook van onze bezoekers coronaveilig gedrag. Dus anderhalve meter afstand, was voor dat je komt jouw handen en blijf thuis bij klachten. Vooraf aanmelden is niet nodig. Onze excursieleiders, tuinbazen, vrijwilligers en medewerkers heten iedereen van harte welkom en staan klaar om al uw vragen te beantwoorden. Kijk voor het volledige programma op onderstaande website of op onze Facebook- en Instagrampagina. Graag tot ziens op 24 juli!”

huissevenaer.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden