<p>Onlangs werd de middenstip van voetbalvereniging Carvium in Herwen naar een ander voetbalveld gebracht.</p>

Onlangs werd de middenstip van voetbalvereniging Carvium in Herwen naar een ander voetbalveld gebracht.

(foto: Otto Tiemessen)

Verhuizing van de middenstip

  Nieuwsflits

HERWEN/AERDT - Het komt zeer weinig voor dat een middenstip van een voetbalveld verplaatst wordt naar een ander veld. Het gebeurde onlangs op de groene mat van Sportpark Henk Polman van voetbalvereniging Carvium in Herwen. De witte stip werd als een kostbaar kleinood op een rood kleedje gelegd. 

door Ab Hendriks

Vervolgens werd de witte stip op een platte wagen, getrokken door een tractor, naar Sportpark Toon van Uden van SV Aerdt gebracht. Daarachter, met enige weemoed, liepen bestuurs- en commissieleden. Beide sportverenigingen gaan verder als Sportvereniging Gelders Eiland. Het bestuur kijkt ver vooruit. ‘t Gelders Eiland moet in de toekomst één grote voetbalvereniging krijgen, waar voetbalverenigingen zich mogelijk aansluiten. Op het eiland zijn reeds twee scholen gesloten. Straks gaan drie, mogelijk vier kerken dicht. “Op ‘t Gelders Eiland moeten we dus de krachten bundelen om de dorpen leefbaar te houden”, vertelt Carlo Bouwman. “Sinds drie jaar wordt aan het samengaan van de sportverenigingen Carvium en Aerdt gewerkt.”

‘Er komen geen lijken uit de kast! De grootste dobber is emotie’

Wederzijds respect

“De gesprekken verliepen met wederzijds respect, vertrouwen en met een open agenda. Alleen financieel moet nog wat doorgenomen worden. Er komen geen lijken uit de kast! De grootste dobber is emotie. Dat begrijp ik wel.” Gelukkig gaan attributen mee naar Aerdt die herinneren aan de rijke voetbalgeschiedenis: onder meer de dug-out, reclameborden, ballenvanger en een lichtmast.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden