<p>Burgemeester Lucien van Rijswijk feliciteert echtpaar Reinder en Pietje de Vegt met een bloemetje voor hun 65 jarig huwelijksfeest. (foto: PR)</p>

Burgemeester Lucien van Rijswijk feliciteert echtpaar Reinder en Pietje de Vegt met een bloemetje voor hun 65 jarig huwelijksfeest. (foto: PR)

‘Subenhara werd een succesvol kaasje’

  Nieuwsflits

ZEVENAAR - Reinder (88) en zijn vrouw Pietje de Vegt (86) zijn 65 jaar getrouwd. Dit briljanten huwelijksjubileum werd onlangs gevierd met kinderen en kleinkinderen. Beide vertellen honderduit over hun actieve leven. Ze geven toe, dat gezien hun leeftijd, het wat minder lukt met hun hobby, het onderhoud van hun schitterende tuin.

door Ab Hendriks

“Maar één van mijn dochters heeft tuinieren ook als liefhebberij. Ze komt regelmatig langs om de tuin op orde te houden”, vertelt Reinder. Intussen laat hij vol trots de tuin zien. De bloementuin midden in een Zevenaarse wijk is een waar eldorado. “Hier staan een paar fruitbomen, waaronder de roodvlezige appel, en daar allerlei bodembedekkers waaronder de kleurrijke akelei. De meeste planten staan nu volop in bloei”, vertelt Reinder.

‘De fabriek was bekend van het roemrijke Subenhara-kaasje met tuinkruiden, genoemd naar de oude naam van de stad Zevenaar’

Trouwe klantenkring

Reinder heeft carrière gemaakt in de voormalige zuivelfabriek in Zevenaar. “De fabriek was bekend van het roemrijke Subenhara-kaasje met tuinkruiden, genoemd naar de oude naam van de stad Zevenaar. Het werd later ook een succesvol exportkaasje.” Reinder klom steeds hoger op de carrièreladder, maar moest daarvoor wel naar Friesland verhuizen en vervolgens naar het monumentale stadje Buren in de Betuwe. In 1973 kwam hij en zijn vrouw Pietje terug naar Zevenaar en betrokken een huis aan de Hazelaar. In 1977 begon hij een kaaswinkel in Varsseveld. “Hier bouwden wij samen een trouwe klantenkring op, mede door allerlei, kaasproducten, ook uit het buitenland, en natuurlijk door onze kennis van allerlei kazen. Later in de tijd verhuisden wij terug naar Zevenaar om dichter bij de kinderen te wonen.

Rijbewijs verlengd

“Wij hebben vijf dochters, waaronder een tweeling, en één zoon”, vertelt Pietje. “We kunnen het allemaal goed met elkaar vinden. Ze wonen in Zevenaar, Doetinchem, Gaanderen, Ede, Apeldoorn en Enschede! Ze zijn naar alle richtingen uitgevlogen, maar alle woonplaatsen zijn goed bereikbaar hoor!” Reinder zegt: “Ik heb onlangs mijn rijbewijs verlengd, dus ik rijd gezien mijn leeftijd nog erg goed!”

Dankbaar 

Reinder en zijn vrouw Pietje vinden allebei dat je dankbaar moet zijn om samen een hoge leeftijd te bereiken en om iedere dag te genieten. “Niet alleen van onze tuin maar ook van Zevenaar. Wij vinden het een prettige stad, ja inderdaad met stadsrechten! Mijn vrouw komt uit het Friese Sigboude en ik uit Bakkeveen. We zijn trots op Friesland, maar hoeven niet terug. Het is goed hier!” Hun Friese tongval verraadt hun afkomst. “Ook daar zijn we trots op!”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden