<p>Remco aan het werk bij Molen De Hoop</p>

Remco aan het werk bij Molen De Hoop

(foto: Patty van Hal)

Molen De Hoop weer spic en span

  Nieuwsflits

GIESBEEK - Een monument als de windkorenmolen De Hoop aan de Meentsestraat 3 in Giesbeek heeft doorlopend onderhoud nodig. In het vroege voorjaar werden onder meer de molenroeden door Vaags en Groot Wesseldijk vervangen. Dit zijn de belangrijkste onderdelen van de windmolen. En afgelopen week keken voorbijgangers met verbazing omhoog. Het leek erop dat de molen schoongespoten werd. “Neen, dat niet alleen”, vertelt molenaar Koos van Hal. “We moeten regelmatig met een biologisch middel algen wegspuiten.”

door Ab Hendriks

“Je weet wel, het alg dat je vaak aan de noordzijde van gebouwen of grafzerken ziet of thuis op je tegelpad. Indien je dat laat groeien krijg je mosvorming en dat wil je niet op de molen hebben zitten. Als je dat laat groeien laat het pleisterwerk los, en dan ben je verder van huis! Het gaat tenslotte om een monument, een beeldbepalend gebouw voor Giesbeek!”

Koos huurde voor de schoonmaakklus geen bedrijf in maar kon rekenen op het naoberschap (burenhulp) van Remco van Hees. Remco zit in de boomverzorging en kwam met een hoogwerker en een hogedrukapparaat om de algen weg te spuiten.

“Dit is écht burenhulp! Remco heeft bovendien interesse in het behoud van ons monument! Binnenkort maak ik de molenomgang goed schoon. Ik wil daar zeker geen algengroei hebben, want die veroorzaakt gladheid. Bezoekers moeten hier veilig kunnen rondlopen!”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden