<p>Karin, Sami en Pim voor het oude gemeentehuis van Zevenaar. Het Bier Preuvenement wordt altijd gehouden op het naastgelegen Raadhuisplein.</p>

Karin, Sami en Pim voor het oude gemeentehuis van Zevenaar. Het Bier Preuvenement wordt altijd gehouden op het naastgelegen Raadhuisplein.

Foto: (foto: Ad Rombouts)

Nieuwe organisatoren voor het Bier Preuvenement

  Nieuwsflits

ZEVENAAR - Niet meer weg te denken uit Zevenaar, voor en door liefhebbers van speciaal bier: het Bier Preuvenement op het Raadhuisplein in Zevenaar. Sinds de eerste editie in 2014 hebben oprichters Karin Hoefnagels en Ad Rombouts het Bier Preuvenement zien groeien tot een gezellig druk bezocht festival met een gemoedelijke sfeer.

van de redactie

Met behulp van vrijwilligers, sponsoren, brouwerijen en natuurlijk de vele bezoekers is het evenement niet meer weg te denken uit Zevenaar. Wegens gezondheidsredenen van Ad hebben zij moeten besluiten om het stokje te gaan doorgeven.

Verplaatst door corona

De zevende editie stond gepland op zondag 6 juni 2021. Helaas komt deze datum nét te vroeg ten aanzien van de coronapandemie. Daarom is besloten om het festival te verplaatsten naar zondag 12 juni 2022. De organisatie hoopt dat volgend jaar de maatregelen (grotendeels) zijn verdwenen en het Bier Preuvenement als vanouds gehouden kan worden.

‘Vanuit de liefde voor speciaal bier is er een enorm enthousiasme om dit fantastische evenement voor te zetten en uit te bouwen’

Tolkamer

De editie in 2022 wordt georganiseerd door Karin en Ad, samen met Sami Kors (29) en Pim Wiegman (35). Zij gaan het Bier Preuvenement overnemen. Vanaf de achtste editie gaan zij het Preuvenement organiseren. Sami en Pim wonen in Tolkamer en hebben daar de lokale brouwerij Hootch. Vanuit de liefde voor speciaal bier is er een enorm enthousiasme om dit fantastische evenement voor te zetten en uit te bouwen.

Brouwerij Hootch

Brouwerij Hootch is in 2018 opgericht door Sami en Jos en Pim is daar in 2019 bijgekomen. Hootch heeft een vaste collectie craft-bieren en maakt regelmatig zeer speciale edities, zowel in fles als in blik.

Meer informatie

Meer informatie over het Bier Preuvenement, inclusief een klok die aftelt tot de achtste editie op zondag 12 juni 2022, is te vinden op de onderstaande website.

bierpreuvenement.nl

van de redactie

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden