<p>Willy van Dinther met Maria, Henk Dukkerhof met Jozef, koster Henk te Dorsthorst met een koning, Ton van Dinther met een herder en Rob Lucassen met een engel. (foto: Ab Hendriks)</p>

Willy van Dinther met Maria, Henk Dukkerhof met Jozef, koster Henk te Dorsthorst met een koning, Ton van Dinther met een herder en Rob Lucassen met een engel. (foto: Ab Hendriks)

De kerststal blijft in Babberich

  Nieuwsflits

 BABBERICH - De definitieve sluiting van de Sint Franciscuskerk in Babberich komt dichterbij. Waardevolle kerkschatten worden afgevoerd naar het bisdom. Minder waardevolle voorwerpen mogen in Babberich blijven, waaronder de grote kerststal met een rieten dak en natuurlijk met het illustere gezelschap dat reeds decennialang rond de kerstdagen in de kerststal in de Babberichse kerk staat opgesteld.

door Ab Hendriks

De complete kerststal werd onlangs naar Kulturhus De Borg in Babberich gebracht waar de stal werd opgeslagen. In december/januari krijgt deze een prominente plek in het kulturhus en kan de kerststal tijdens de openingstijden bezocht worden. De kerststal werd onder meer gebouwd door wijlen Jan Kruitwagen.

‘De kerststal roept herinneringen op aan de kerstnacht die exact om 00.00 uur begon en toentertijd altijd in een bomvolle kerk plaatsvond

Herinneringen 

Willy van Dinther kan zich het volgende herinneren: “De kerststal roept herinneringen op aan de kerstnacht die exact om 00.00 uur begon en toentertijd altijd in een bomvolle kerk plaatsvond. Het was een hoogmis met drie heren met altijd de gardiaan, een kloosteroverste bij de minderbroeders kapucijnen. Hij ging de Heilige Mis voor waarbij hij geassisteerd werd door twee paters én veel misdienaars die in al die jaren begeleid werden door eerst het mannenkoor en later het dames- en herenkoor.”

Juiste sfeer

De paters en later de zusters hebben tijdens kerst voor de juiste sfeer in de Franciscuskerk gezorgd. De laatste pater Gerard Remmers verzorgde nog tot halverwege 2020 heel veel diensten in de Franciscuskerk en de Clarakapel. Eind juni wordt tot verdriet van veel parochianen de laatste mis gehouden en sluit de Franciscuskerk definitief de deuren. De oude kerststal met onder meer Jezus in een kribbe, Maria en Jozef, de wijzen uit het oosten, de os en de ezel blijven in Babberich.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden