<p>Het team van Na&iuml;ma is een kanjer tijdens de training van afgelopen zaterdag.</p>

Het team van Naïma is een kanjer tijdens de training van afgelopen zaterdag.

(foto: Esther van der Kroon)

24 uur rennen voor het Ronald McDonald Kinderfonds

  Nieuwsflits

HERWEN - Afgelopen zaterdag hebben de lopers van team Naïma is een kanjer gezamenlijk getraind in Herwen ter voorbereiding op de HomeRun voor het Ronald McDonald Kinderfonds. Lindsay Stuijt is de initiatiefnemer van dit team. Zij is de moeder van Naïma, die nog geen jaar oud is en vecht tegen leukemie. Naïma ondergaat veel behandelingen en onderzoeken in het Prinses Máxima Centrum in Utrecht. Soms zelfs meerdere per week.

van de redactie

Lindsay en haar partner maakten hierdoor kennis met de huiskamers in het ziekenhuis en de ingerichte verblijven van het Ronald McDonald Kinderfonds. Om van deze zware periode ook iets positiefs te maken, besloot Lindsay als fervent sporter een team te vormen van tien lopers om samen de uitdaging aan te gaan. Het team ‘Naïma is een kanjer” doet mee aan de HomeRun, een estafetteloop van 240 kilometer in 24 uur, georganiseerd door het Ronald McDonald Kinderfonds.

Eigen parcours

Met deze sponsorloop hoopt het team minimaal €7.500 op te halen voor het Ronald McDonald Huis in Utrecht, als bijdrage waarmee meer ouders en kinderen opgevangen kunnen worden. Doordat grote evenementen in deze coronatijd niet mogelijk zijn, loopt ieder team een eigen parcours.

Facebookpagina

Het team van Lindsay start op 26 juni om 12.00 uur bij het Boshuus in Arnhem, een van de vakantiehuizen van het Ronald McDonald Kinderfonds. Daarna loopt het team via basisschool De Mariënborn in Oosterbeek, waar Lindsay als juf werkt, via Westervoort, Duiven en Zevenaar naar Herwen. Vanaf dat punt heeft het team Dykhoeve Herwen als uitvalsbasis en zal in die omgeving de resterende kilometers volmaken. De definitieve routes en tijdsplanning worden via de Facebookpagina van het team bekend gemaakt.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden