<p>De ontmanteling van het carillon op het oude gemeentehuis in 2015. Sindsdien staat het carillon in de opslag. (archieffoto: Ab Hendriks)&nbsp;</p>

De ontmanteling van het carillon op het oude gemeentehuis in 2015. Sindsdien staat het carillon in de opslag. (archieffoto: Ab Hendriks) 

(\\)

Zevenaars carillon mogelijk in de toren van de Andreaskerk

  Nieuwsflits

ZEVENAAR - De gemeente Zevenaar gaat binnenkort een test houden, zodat omwonenden kunnen ervaren hoe hard het geluid van het carillon uiteindelijk gaat klinken. De test wordt gehouden op dinsdag 15 juni om 12.00 en 18.00 uur. 

door Danny van der Kracht

Er wordt deze dag een testopstelling op het gemeentehuis aan de Kerkstraat geplaatst die tijdens deze twee momenten enkele minuten lang klanken zal laten klinken, gelijk aan het geluid van het carillon. De gemeente laat ook weten dat veel mensen liever een locatie rondom het Raadhuisplein zouden willen hebben. 

‘Wij hebben één mogelijk geschikte alternatieve locatie gevonden, in de toren van de Andreaskerk’

Weinig geschikte gebouwen

Wethouder Carla Koers laat in een brief aan de omwonenden weten: “Daarom hebben we opnieuw gekeken naar andere locaties in het centrum van Zevenaar. In het centrum zijn maar weinig gebouwen die én hoog genoeg zijn én in gemeentelijk eigendom, of waar de eigenaar mee wil werken aan plaatsing. Wij hebben één mogelijk geschikte alternatieve locatie gevonden, in de toren van de Andreaskerk.” Hier wordt geen testopstelling geplaatst, want de kerkklokken geven een goed idee hoe het carillon vanuit de toren klinkt. 

Laatste kwartaal

Omwonenden kunnen tot 30 juni doorgeven welke plaats voor het carillon hun voorkeur geniet. Het carillon wordt in het laatste kwartaal van 2021 geplaatst op het gemeentehuis of in de kerktoren.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden