<p>Joris Bannink brengt zijn vrije tijd door met zijn gezin dat in juni wordt uitgebreid met een tweede zoontje.</p>

Joris Bannink brengt zijn vrije tijd door met zijn gezin dat in juni wordt uitgebreid met een tweede zoontje.

(foto: Bas Bakema)
Ondernemer van de Week

‘Mijn vrije tijd is voor mijn gezin’

  Nieuwsflits

ZEVENAAR - Joris Bannink (33) woont in Doetinchem, maar is ondernemer in Zevenaar. Samen met zijn vrouw mag hij zich sinds april 2019 eigenaar noemen van Bakker Bart aan de Marktstraat in Zevenaar. “Dit is de beste stap die ik ooit in mijn leven heb gezet. Ik voel me hier helemaal op mijn plek.”

door Nan Hoesté

Joris was daarvoor als souschef verbonden aan het Stadscafé Simons in Doetinchem. Een gezellig café, waar eenvoudige lunches en diners werden opgediend. “Ik wilde in die tijd doorgroeien, maar dat was daar niet mogelijk. Ik greep dan ook de kans bedrijfsleider te worden bij Bakker Bart in de filialen Harderwijk, Bussum en Almere met beide handen aan.”

Eigen onderneming

Na een half jaar kreeg Joris de vraag of ik iets voelde voor een eigen onderneming, omdat het filiaal in Zevenaar te koop stond. “Of ik interesse had. Ik vond dat erg snel en moest er goed over nadenken. Natuurlijk in overleg met mijn vrouw, want ik vond dat we er beiden achter moesten staan. We lieten het idee een paar maanden bezinken. Tot we besloten om het te gaan doen.”

‘Ik wil iets meer richting Zevenaar verhuizen, Het liefst met een beetje natuur om ons heen’

Beste stap ooit

Joris staat voornamelijk in de winkel. Het gastheerschap, het contact met de klanten en te zorgen voor zijn personeel, geven hem het gevoel op de goede plek te zijn beland. “Ik vroeg me wel eens af wat ben ik nu, kok of iets anders? Nu weet ik het. Vanuit mijn hart ben ik ondernemer. Dit de beste stap die ik ooit heb gezet.”

Mona Lisa

Joris is niet alleen ondernemer in hart en nieren, maar nemen ook zijn vrouw en zoontje een heel belangrijke plek in zijn leven in. Zeker nu er eind juni een tweede zoon wordt verwacht. “Mijn vrije tijd is voor mijn gezin. Dan genieten we van de natuur, fietsen op de Veluwe, zwemmen, een terrasje pakken, samen naar Netflix kijken, vooral naar onze favoriete serie Homeland, of spelen met zoonlief op de Nintendo. Op de vraag of hij nog dromen heeft kan hij kort zijn. “Ik wil iets meer richting Zevenaar verhuizen, Het liefst met een beetje natuur om ons heen. Ik wil ook samen met mijn gezin verre reizen maken naar Thailand, Indonesië of Costa Rica. Dan gaan we puur voor het mooie weer, de inheemse keuken en het winkelen. Culturele bezienswaardigheden zijn aan mij niet zo besteed. Dat doet me ineens denken aan ons reisje naar Parijs, zo’n zes jaar geleden. We hadden een kaartje gekocht voor het Louvre, Zijn er snel doorheen gerend, hebben de Mona Lisa gezien en toen weer naar buiten om te gaan winkelen. Je merkt wel dat het allemaal niet zo wereldschokkend is.”

Bruiloft

“Oh ja.... we gaan 20 augustus 2022 trouwen. Dan kennen we elkaar tien jaar en dat gaan we groots vieren. We zijn nu al bezig met de voorbereidingen, maar eerst willen we eind juni natuurlijk onze nieuwe telg verwelkomen.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden