<p>Alle buurtbussen in de regio Arnhem-Nijmegen rijden sinds maandag weer volgens dienstregeling.</p>

Alle buurtbussen in de regio Arnhem-Nijmegen rijden sinds maandag weer volgens dienstregeling.

(foto: Danny van der Kracht)

Buurtbussen rijden weer in gemeente Zevenaar

  Nieuwsflits

ZEVENAAR - Op maandag 3 mei zijn ook de buurtbussen van/naar Zevenaar weer gaan rijden. Alle buurtbussen in de regio Arnhem-Nijmegen rijden dan volgens dienstregeling. Conform aanbevelingen van TNO zijn de voertuigen aangepast.

van de redactie

Zo is de chauffeurscabine voorzien van een spatscherm en is er een ander ventilatiesysteem ingebouwd. In het openbaar vervoer is een mondkapje voor reizigers vanaf dertien jaar verplicht, dat geldt ook voor de buurtbus. Een aantal lijnen rijdt alweer sinds 29 maart, vanaf 3 mei komen daar de buurtbuslijnen van/naar Zevenaar bij:

- 555 Aerdt – Pannerden - Zevenaar v.v.

- 560 Herwen - Pannerden – Zevenaar

- 566 Spijk – Zevenaar v.v.

De lijnen 555 en 560 rijden de vakantiedienstregeling. Vanwege de coronaregels rijdt lijn 566 voorlopig niet via Elten, de halten Elten Hauberg tot en met Babberich Kwartiersdijk komen te vervallen. In plaats daarvan rijdt lijn 566 via Herwen van Lobith naar Babberich v.v. Informatie over vertrektijden is te vinden op breng.nl.

Buurtbusvereniging Rijnwaarden kan nog vrijwillige chauffeurs gebruiken. Meer informatie hierover is te vinden op de onderstaande website.

buurtbusrijnwaarden.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden