<p>Marco van Tilburg, Roelof Ruizendaal, Sjef van Groningen en Ren&eacute; van Tilburg.</p>

Marco van Tilburg, Roelof Ruizendaal, Sjef van Groningen en René van Tilburg.

(foto: René Nijhuis Fotografie)

Ontdek de mooie Liemers op de fiets

  Nieuwsflits

Liemers Trots, de netwerkorganisatie van producenten en verwerkers van Liemerse streekproducten, heeft een prachtige nieuwe versie gemaakt van de brochure Reis door het Liemers landschap. Pak de fiets en maak die reis!

van de redactie

Liemers Trots heeft een terrasjes- en restaurantsfietsroute gemaakt, met een totale afstand van 41 kilometer. Ideaal voor een dagje uit in de eigen omgeving. Bestuurslid Roelof Ruizendaal is een warm pleitbezorger van de Liemers. Hij woont sinds 1963 in Groessen en had daar jarenlang een gloriosakwekerij. Roelof: “De Liemers is een mooi en divers gebied. Dat het landelijk gezien relatief onbekendheid is, heeft denk ik te maken met het feit dat mensen hier van nature geen borstkloppers zijn. Hier wordt gewerkt. Kijk naar de tuinders, kwekers, telers, agrariërs en andere ondernemers die zijn aangesloten bij Liemers Trots, zonder uitzondering professionals. Mensen die met vakmanschap en liefde voor hun product ondernemen.”

‘Aantal aangesloten bedrijven stijgt van 34 naar 41’

Voortvarend begin

Liemers Trots werd in 2010 opgericht door agrariërs en kwekers in het gebied. Na een voortvarend begin ebde het enthousiasme wat weg, maar met het uitkomen van de brochure Reis door het Liemers landschap vorig jaar werd een nieuwe weg ingeslagen. Die van actieve promotie van de streek. Er was veel vraag naar de brochure en daarom is nu een nieuwe versie gemaakt. De grootste verandering is dat niet 34, maar 41 bedrijven worden vermeld. Boerderijwinkels, restaurants, producenten van streekproducten, B&B’s, campings en ambassadeurs van Liemers Trots. Tot die laatste groep behoren niet-agrarische bedrijven die de visie van Liemers Trots onderschrijven. Een visie die nadrukkelijk in het teken staat van verbinden.

Hortensia’s

Een van de nieuwe deelnemers is kwekerij Van Tilburg in Groessen. Roelof: “De eerste plantenkweker die zich aansluit. Een bedrijf dat op grote schaal hortensia’s kweekt. Weer zo’n voorbeeld van een prachtig, Liemers streekproduct.” De andere nieuw aangesloten bedrijven zijn ook zeer welkom. Roelof: “De belangstelling om mee te doen geeft aan dat ondernemers Liemers Trots zien als een organisatie die iets voor de streek en iets voor henzelf kan betekenen. Naast een netwerkclub zijn we ook een organisatie die het gebruik van streekproducten en de kennis ervan wil bevorderen. Het is niet voor niets Liemers Tróts. We zijn trots op deze mooie streek en trots op de bedrijven die we vertegenwoordigen. Stuk voor stuk innovatieve ondernemingen, die de mooiste en smaakvolste producten maken.”

QR-code

De brochure Reis door het Liemers landschap van Liemers Trots is verkrijgbaar bij openbare gelegenheden in het hele gebied. Op de kaart staat ook een QR-code, die op een mobiele telefoon een digitale versie van de fietskaart opent, inclusief routeplanner.

liemerstrots.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden