<p>De Leeuwen van Aerdt zijn trots op hun nieuwe beschermer die onlangs op de sokkel is geplaatst.</p>

De Leeuwen van Aerdt zijn trots op hun nieuwe beschermer die onlangs op de sokkel is geplaatst.

(foto: Elvira Zervos-Walhof)

Een nieuwe leeuw voor Aerdt

  Nieuwsflits

AERDT - Onlangs was het zover: het 3D-printbedrijf HuloTech kwam het nieuwe leeuwtje van Aerdt brengen, helemaal uit Stadskanaal. Bij de plaatsing van het beeld waren onder andere levensechte Leeuwen van Aerdt uitgenodigd.

van de redactie

De Leeuwen van Aerdt zijn bijzondere inwoners die zich voor het dorp hebben ingezet. Elk jaar verkiest Dorpsraad Aerdt een inwoner die bewondering voor zijn of haar inzet verdient en reikt een oorkonde uit.

‘Een nieuw massief bronzen beeld bleek al snel erg kostbaar voor de vereniging, dus zijn ook andere materialen in overweging genomen’

Erg kostbaar

Onder toeziend oog van de genodigden en het dorpsraadbestuur, met gepaste afstand tot elkaar, werd de nieuwe leeuw op zijn sokkel geplaatst. Nadat in de zomer van vorige jaar het bronzen beeldhouwwerk was gestolen, is de dorpsraad op zoek gegaan naar een vervanger. Voorzitter Elvira Zervos: “Een nieuw massief bronzen beeld bleek al snel erg kostbaar voor de vereniging, dus zijn ook andere materialen in overweging genomen. Met dank aan inwoners die een financiële bijdrage hebben gedaan voor het project, was er voldoende ruimte voor de vereniging om het beeld te vervangen.”

Sterk staaltje techniek

Na wat wikken en wegen is Dorpsraad Aerdt in contact gekomen met 3D-print en engineeringbedrijf HuloTech. “Met ruim twintig jaar ervaring in de hightechindustrie waren zij in staat dit bijzondere project te realiseren. Ik ben op bezoek geweest bij het bedrijf om de details te bespreken en om zeker te zijn dat wat we voor ogen hadden, mogelijk zou zijn. Ik was verrast. Een sterk staaltje techniek, van poeder tot subtiel kunstwerkje!”

Standvastig en krachtig

De nieuwe leeuw is opgebouwd uit een weerbestendig nylon en is afgewerkt met een bronslaag. De nieuwe Leeuw van Aerdt ziet eruit als een bronzen beeldhouwwerk, maar is van kunststof. Vanaf nu staat hij weer fier en redelijk vandalismeproof op de betonnen sokkel: Immer waakzaam, soms een oogje dichtknijpend, maar standvastig en krachtig.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden