<p>Naast haar passie fotografie weet Tonke Huisman veel tijd vrij te maken om te koken met haar kinderen.</p>

Naast haar passie fotografie weet Tonke Huisman veel tijd vrij te maken om te koken met haar kinderen.

(foto: Bas Bakema)
Ondernemer van de Week

‘De kinderen snijden en roeren wat af’

  Nieuwsflits

ZEVENAAR - Tonke Huisman (39) heeft van haar passie haar werk gemaakt. Samen met haar (levens)partner runt ze sinds vier jaar een fotowinkel en -studio aan de Arnhemseweg in Zevenaar. Bij Image and More kan iedereen terecht voor onder andere bruidsreportages, familie- en gezinsfotografie en portretten. Er worden ook afscheidsreportages. “Deze kunnen helpen bij de verwerking.”

van de redactie

Tonke was als kind al heel creatief en altijd aan het knutselen met vilt. In haar familie werd veel gefotografeerd. Daardoor maakte de camera een belangrijk onderdeel uit van het dagelijks leven binnen het gezin Huisman. Tonke werd spelenderwijs door het fotografievirus aangestoken en legde met name haar zusjes, vriendinnetjes en de vakanties met het gezin op de gevoelige plaat vast. Toch koos ze op zeventienjarige leeftijd voor een opleiding aan de Modeacademie in Utrecht. “Ik ben na twee jaar gestopt, want ik merkte dat ik daar dingen maakte om ze uiteindelijk op de foto te zetten.”

‘Er is tijdens een uitvaart natuurlijk veel verdriet, maar er is ook veel liefde om de overledene heen’

Duiven

Vervolgens kreeg de Fotovakschool in Apeldoorn er een leerling bij. Op het moment dat ze haar partner fotograaf Luuk Hendriks tegenkwam wist het stel het zeker - we gaan een eigen zaak opzetten. In 2007 werd Image and More geboren. In eerste instantie in Duiven. “Sinds circa vier jaar hier in Zevenaar, waar wij de beschikking kregen over een grotere fotostudio.” Opvallend onderdeel in hun service is de zogenaamde afscheidsreportage die bestaat uit goed beeldmateriaal en een mooi boekje.

Afscheid en rouw

“Het helpt mensen met de verwerking van het verlies van een dierbare. Hier zijn we binnen ons gezin mee vergroeid. Mijn ouders waren allebei verbonden aan de Vrijwillige Terminale Thuiszorg in Huissen. Mijn moeder aan bed en mijn vader, die er helaas niet meer is, verzorgde de administratie en financiën. Ik ben dus opgegroeid met het besef dat afscheid en rouw wezenlijk onderdeel uitmaken van het leven en dat iedereen dat op zijn eigen manier mag doen. Er is tijdens een uitvaart natuurlijk veel verdriet, maar er is ook veel liefde om de overledene heen. Door het vast te laten leggen kunnen mensen dit in hun eigen tempo nog eens terugzien. Ik vind dit heel dankbaar werk.”

Recepten bedenken

Bij Tonke thuis wordt er, samen met hun twee jongste kinderen van negen en vijf jaar, veel gekookt. “Er heerst bij ons een ware kookcultuur. Niet alleen binnen, maar ook buiten staan er vuurkorven waarop gebakken en gebraden kan worden. De twee kinderen snijden en roeren wat af. We zijn constant nieuwe recepten aan het bedenken, waarbij ik graag gebruikmaak van groente uit het seizoen die ik haal bij de Groene Schuur in Groessen. Iedereen kan bij ons binnenvallen en aanschuiven. We gaan ook graag naar het bos. Je raad het al, ook mijn kinderen nemen - zo jong als ze zijn - hun fototoestel mee.

imageandmore.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden