<p>&nbsp;Wesley, Kevin, Tijmen, Kobbe, Harm, Jur en Willem behoren tot de jonge generatie die meedoet aan de &nbsp;St.Anna Toertocht. (foto: Ab Hendriks).&nbsp;</p>

 Wesley, Kevin, Tijmen, Kobbe, Harm, Jur en Willem behoren tot de jonge generatie die meedoet aan de  St.Anna Toertocht. (foto: Ab Hendriks). 

Oldtimerrit van St. Anna gaat door

  Nieuwsflits

OUD-ZEVENAAR - Het Oldtimertreffen dat jaarlijks op tweede pinksterdag door Schutterij St.Anna wordt gehouden, gaat dit jaar vanwege corona niet door. Wel wordt de populaire Oldtimer Toertocht gereden. Deze start op 24 mei. De bezitters van klassieke auto’s, vrachtwagens, tractoren, motoren, bromfietsen, solexen en landbouwmachines kunnen zich uiterlijk 20 mei inschrijven op de hieronder genoemde webpagina.

door Ab Hendriks 

Zoals ieder jaar zijn jongeren ook welkom om mee te doen. “We zien dat de belangstelling bij jonge mannen voor oldtimers toeneemt”, vertelt organisator Alfons Thus. “Het zijn mannen die de liefde voor een oldtimer van hun vader geërfd hebben. Ze sleutelen sinds hun kinderjaren aan bijvoorbeeld een crossbrommer, Solex, een Puch of een Tomos. Ze kregen die oldtimers nog aan de praat ook!”

Buikschuiver

Willem Reijmer rijdt op en sleutelt aan een Zündapp uit 1967, bijgenaamd een buikschuiver. “Het is een collectorsitem dat, als je de motor in een goede staat weet terug te brengen, veel geld opbrengt. Dat is niet belangrijk. Lekker rijden op zo’n oldtimer is écht een feest, daar gaat het om.” Harm Stokman heeft een tweewiel-landbouwwerktuig uit 1960. Hij heeft veel plezier van deze oldtimer. “Het duurt nog wel even voordat ik het werktuig weer betrouwbaar krijg. Hij pruttelt nog, dat hoor je wel”, zegt Harm niet zonder trots. Het geluid is zaligmakend voor een hobbyist als Harm. Ze geven toe dat het opknappen en onderhouden van een oldtimer geld kost. “Je moet naast je school echt een baantje hebben of ouders moeten bijspringen, dat lukt vaak wel, omdat zoonlief en pa veelal dezelfde oldtimerhobby hebben.”

Geen bezemwagen

“Het is een uitdaging om aan reserve-onderdelen te komen, je moet oppassen dat je geen replica’s in je handen laat drukken. Je moet ook aandachtig rondkijken op internet”, weten Harm en Willem. Ze rekenen erop dat veel jongemannen met de toertocht op 24 mei meerijden “Het is leuke en gezellige happening. Weet wel, dat wanneer je motorpech hebt je ergens onderweg stil komt te staan. Er gaat geen bezemwagen mee!”

77 inschrijvingen

Aan de Oldtimer Tourtocht hebben zich al 77 bezitters van oldtimers ingeschreven. “Omdat we geen oldtimertreffen organiseren hebben wij besloten dat de tourritten langer zijn dan in de voorgaande jaren”, vertelt Glen Stokman. “Wij zullen ook de starttijden van de voertuigen verspreiden. Er is vanwege corona geen officiële binnenkomsttijd en geen eindfeestje.” De tractoren vertrekken om 09.30 vanaf Landgoed Halsaf Beekseweg in Babberich. De auto’s om 09.00 vanaf ‘t Centrum, Dorpstraat 78 in Babberich. Hier vertrekken om 10.00 uur ook de bromfietsen en Solexen; de motoren om 09.30 uur.

schutterijstanna.nl/oldtimer

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden