<p>Deze bij rust even uit op het oor van een tuinbeeld. Hier is goed te zien hoeveel stuifmeel een bij bij zich kan dragen.&nbsp;</p>

Deze bij rust even uit op het oor van een tuinbeeld. Hier is goed te zien hoeveel stuifmeel een bij bij zich kan dragen. 

(foto: Danny van der Kracht)

Lokaal Belang laat Zevenaar weer zoemen

  Nieuwsflits

ZEVENAAR - De bij is een onmisbare schakel in de bestuiving van groente en fruit. Denk aan aardbeien, appels, peren, maar ook komkommers en courgettes. Toch gaat het de laatste jaren steeds slechter met de bij, omdat er steeds minder bloemen zijn waar bijen nectar en stuifmeel uit kunnen halen. De twee belangrijkste voedselbronnen van bijen.

van de redactie

Als een bij of hommel op zoek gaat naar nectar en stuifmeel, draagt het zelf heel veel stuifmeel bij zich. Bezoekt een bij of hommel dan een volgende plant, dan kan bestuiving plaatsvinden, waardoor uiteindelijk vruchten ontstaan. Een bij heeft niet genoeg aan alleen groente- en fruitplanten, dus hebben ze ook andere bloemen nodig. Door bijvoorbeeld het vroegtijdig maaien van bermen en gebruik van pesticiden zijn die er steeds minder. Om ervoor te zorgen dat er voldoende bloemen voor de bijen en hommels zijn, gaat Lokaal Belang de komende weken bijna 20.000 zakjes bloemenzaad uitdelen in de gemeente Zevenaar.

‘Zevenaarders kunnen een steentje bijdragen aan een gunstig klimaat voor de bij door in hun tuin in elk geval een strook bloemen in te zaaien’

Steentje bijdragen

Zevenaarders kunnen een steentje bijdragen aan een gunstig klimaat voor de bij door in hun tuin in elk geval een strook bloemen in te zaaien, vindt de lokale partij. Die deelt de zakjes met bloemzaad uit onder het motto Red de bij, laat Zevenaar weer zoemen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden