<p>Marcel Lap is blij met de samenwerking met Duiven. Met de app Avond4daagse Home Edition gaat de 51ste editie van de Zevenaarse avondvierdaagse gewoon door.</p>

Marcel Lap is blij met de samenwerking met Duiven. Met de app Avond4daagse Home Edition gaat de 51ste editie van de Zevenaarse avondvierdaagse gewoon door.

(foto: Bas Bakema)

‘Avondvierdaagse is elk jaar een feest’

  Nieuwsflits

ZEVENAAR - Er is goed nieuws voor de wandelaars van de Zevenaarse avondvierdaagse. Deze wandeltocht zou eigenlijk van 17 tot en met 20 mei gehouden worden, maar is door corona weer afgelast. Door een app te downloaden kan iedereen deze wandeltocht volledig verantwoord lopen. Niet zoals gebruikelijk in grote groepen. Maar alleen, met een vriend(in), sportmaatje of het hele gezin.

door Nan Hoesté 

“De avondvierdaagse is elk jaar een feest. Zeker voor de leerlingen van de basisscholen”, vindt Marcel Lap, voorzitter van stichting Wandel Komitee Zevenaar en zelf een fervent wandelaar. “Het brengt altijd veel mensen op de been. De feestelijke intocht op het Raadhuisplein en de uitreiking van de felbegeerde medaille vormen altijd weer een kroon op de feestvreugde.” Het jaar 2020 staat echter in het geheugen gegrift. De avondvierdaagse bestond toen vijftig jaar. Een jubileum dat niet fysiek gevierd kon worden in verband met het afblazen van grote evenementen wegens corona.

‘Wel moet er tussen de eerste en vierde dag maximaal twee weken zitten. Het moet wel een uitdaging blijven’

Duiven had alternatief

“Duiven had vorig jaar echter een alternatief in handen in de vorm van de app Avond4daagse Home Edition die, op initiatief van en in samenwerking met de Koninklijke Wandel Bond Nederland en eRoutes, aan haar inwoners werd aangeboden. Wij hebben onze collega’s in Duiven dan ook gevraagd dit jaar hun gebied te willen vergroten door ook Zevenaar mee te nemen. Zij hebben er per slot van rekening ervaring mee. Dit verzoek heeft men ingewilligd.”

Drie afstanden

Hoe werkt nu zo’n app en wat moet de potentiële deelnemer doen om toegang te krijgen? “Het is heel eenvoudig. Op onderstaand adres kan men inloggen en vindt men de toegang tot de app Avond4daagse Home Edition en het gebruik ervan. In principe kan men de wandeltocht thuis beginnen of op een andere plek naar keuze. Dit startpunt is dan tevens het eindpunt. Vervolgens kan men, net als bij de fysieke wandeltocht, een keuze maken uit drie verschillende afstanden. Voordeel is dat je te allen tijde je eigen moment kunt kiezen. Wil je liever overdag lopen of ‘s avonds of in het weekend. De inschrijving ging 29 maart in en men kan lopen tot 30 juni. Wel moet er tussen de eerste en vierde dag maximaal twee weken zitten. Het moet wel een uitdaging blijven.”

Virtuele rustmomenten

Legde de app vorig jaar alleen de routes vast, zodat je als deelnemer inzicht had in je eigen prestatie. Dit jaar zijn aanmoedigingsgeluiden, virtuele rustmomenten, leuke opdrachten en motiverende berichtjes toegevoegd. Deelname aan de wandeltocht bedraagt € 6.50. Hiermee heb je toegang tot de app, de mogelijkheid vier routes te laten aanmaken, de prestatie te laten meten en uiteindelijk de officiële medaille uitgereikt te krijgen. “De collega’s in Duiven zorgen dat de medaille bij de deelnemer terechtkomt.”

eroutes.nl/avond4daagse/duiven

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden