<p>Jan Kuster is blij met het vogelhuisje dat hij net heeft gekregen van de vrijwilliger van De Zonnebloem.</p>

Jan Kuster is blij met het vogelhuisje dat hij net heeft gekregen van de vrijwilliger van De Zonnebloem.

(foto: Karel Berntssen)

Paasverrassing voor Zonnebloemgasten

  Nieuwsflits

ZEVENAAR - Het lukte de vrijwilligers van de Zonnebloemafdeling Zevenaar-West weer een glimlach op het gezicht van hun gasten te toveren. Nu kwamen ze in de Goede Week of net daarvoor op bezoek met een attentie die bestond uit een vogelhuisje met (paas)eieren en een puzzelboekje.

door Piet van Breukelen

Natuurlijk weet iedereen hoe moeilijk het is met familie en vrienden in contact te blijven: dat kan eigenlijk alleen maar goed dankzij de social media. Daar hebben vele ouderen, zeker als ze alleenstaand zijn, juist moeite mee, waardoor ze nog eerder in een isolement kunnen raken. Dan is daar de Zonnebloem.

Vaccinatie

De vrijwilligers van deze organisatie proberen de vereenzaming juist tegen te gaan door vele activiteiten te organiseren en regelmatig op bezoek te gaan bij hun gasten. Omdat de groepsactiviteiten al ruim een jaar niet zijn doorgegaan, zijn de gasten steeds meer afhankelijk geworden van het bezoek van hun vrijwilligers. Wat het bezoek betreft is het dan te hopen dat deze categorie (ook de vrijwilligers) zo snel mogelijk gevaccineerd wordt, zodat het bezoek weer regelmatig binnen afgelegd kan worden en niet even een kort zwaaibezoek is voor het raam.

Graag geziene gast

Gelukkig blijft Jaap Huissoon met zijn activiteitencommissie actief en ook nu kregen alle vrijwilligers weer een pakketje thuisbezorgd om bij de gasten af te geven. Zo probeert de commissie steeds weer iets te bedenken als verrassing omdat er geen groepsactiviteiten gehouden kunnen worden. Voor de bijna 92-jarige Jan Kuster is Karel Berntssen een graag geziene gast. Vooral omdat Jan zijn contacten tijdens de wekelijkse activiteiten zo mist.

‘De vrijwilligers proberen de vereenzaming tegen te gaan’

Stamppottenbuffet

Ondanks zijn hoge leeftijd ging hij elke week kaarten en biljarten in De Hooge Bongert en ook twee keer per week schoof hij aan tafel voor een lekkere en gezellige hap. Elke maandag was hij in het zwembad te vinden. Niet te vergeten de vaste activiteiten van de Zonnebloem, zoals bijvoorbeeld het stamppottenbuffet, de bingo, de kerstviering en het dagje uit. Hij mist die sociale contacten en de daarmee samenhangende gezelligheid enorm. Dan is er dus gelukkig De Zonnebloem die hem in de persoon van Karel Berntssen regelmatig bezoekt. Hij prijst zich overigens ook gelukkig met zijn twee dochters die hem wekelijks komen bezoeken.

Zeer waardevol

Eens te meer werd duidelijk hoe belangrijk het werk van vrijwilligers van de Zonnebloem is, vooral in deze contactarme periode. Natuurlijk werd de attentie gewaardeerd, maar steeds weer blijkt dat de komst van de vrijwilligers op zich al als zeer waardevol wordt ervaren. Belangrijk aspect daarbij is altijd dat de vrijwilligers er zelf ook helemaal open voor staan.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden