<p>Onlangs werd door de familie van Henk Kersten een rode esdoorn geplant als herinnering aan Henk die ook bekend was als de bomenman.</p>

Onlangs werd door de familie van Henk Kersten een rode esdoorn geplant als herinnering aan Henk die ook bekend was als de bomenman.

(foto: PR)

341 bomen als herinnering aan Henk Kersten

  Nieuwsflits

OUD-ZEVENAAR - Toen Henk Kersten uit Oud-Zevenaar op 14 december op 65-jarige leeftijd kwam te overlijden heeft zijn gezin gekozen voor een speciale doneeractie, genaamd Bomen planten namens Henk. Henk was een echte natuurliefhebber. Vooral bomen hadden zijn interesse.

van de redactie

Door middel van verschillende opleidingen en cursussen had Henk Kersten zich gespecialiseerd op het gebied van bomen. Voor veel mensen om hem heen stond hij bekend als de bomenman. Je kon hem echt alles vragen over bomen.

Rode esdoorn

Henk was meer dan 47 jaar in dienst van de gemeente Duiven waar hij ook beheerder was van Algemene begraafplaats ’t Heijlige Lant. Meerdere malen heeft hij met veel plezier de jaarlijkse Boomfeestdag in Duiven georganiseerd. Om deze reden is er ter herinnering aan Henk, met zijn familie erbij, namens 1Stroom een rode esdoorn geplant op de begraafplaats ’t Heijlige Lant.

Nederland plant bomen

Staatsbosbeheer en stichting Nationale Boomfeestdag houden momenteel de landelijke actie Nederland plant bomen. Door deze actie ontstond het idee om namens

‘Een blijvende herinnering voor iemand die zo van de natuur hield’

Henk bomen te planten. Bij de doneeractie Bomen planten namens Henk konden nabestaanden een vrijwillige bijdrage overmaken. Met deze bijdrage zal door Staatsbosbeheer in samenwerking met stichting Nationale Boomfeestdag bomen worden geplant in Gelderse bossen. Het planten van een boom kost € 7,50 inclusief de eerste jaren jeugdverzorging.

341 bomen

De familie van Henk laat weten: “Dit betekent dat wij met het opgehaalde bedrag van € 2.557,50 in naam van Henk 341 bomen kunnen planten.” De familie is erg dankbaar voor alle donaties. “Het is heel bijzonder dat er een stukje bos aangelegd kan worden namens Henk en er zo een blijvende herinnering achter gelaten wordt in de natuur voor iemand die zo van de natuur hield.” Voor meer informatie over de landelijke actie van Staatsbosbeheer kijk op de onderstaande website.

nederlandplantbomen.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden