Online startbijeenkomst over drijvend Zonnepark Carvium Novum


<p>Bij de zandwinplas aan de Eltenseweg in Lobith zijn plannen voor een natuur- en zonnepark.</p>

Bij de zandwinplas aan de Eltenseweg in Lobith zijn plannen voor een natuur- en zonnepark.

(Foto: Henny van Roomen)

Online startbijeenkomst over drijvend Zonnepark Carvium Novum

  Nieuwsflits

LOBITH - Gemeente Zevenaar heeft het plan voor een drijvend zonnepark bij Carvium Novum in Lobith aangewezen als proef om lokaal zonne-energie op te wekken. Op donderdag 25 februari is een eerste online bijeenkomst om inwoners uit Lobith en andere belangstellenden te informeren over het project.

van de redactie

Idee is dat inwoners meeprofiteren van de opbrengsten uit het park. Het zonnepark Carvium Novum is gepland op de Eltenseplas bij Lobith. Weezendonk Zand & Grind en Wiek-II willen hier samen met stichting Carvium Novum duurzame energie opwekken voor Lobith en omgeving en een plek maken waar iedereen uit de buurt kan genieten van de natuur.

‘In de online bijeenkomst lichten de initiatiefnemers het plan toe’

Meeprofiteren

Het idee is ook dat de plaatselijke bevolking financieel kan meeprofiteren, door een aandeel of obligatie te kopen. In ruil voor de inleg ontvangen deelnemers een gunstig rendement. In de online bijeenkomst lichten de initiatiefnemers het plan toe. Projectleider Gabi Stoffelen (Wiek-II) gaat in op het ontwerp van het zonnepark.

Vijf drijvende eilanden

Het plan is om vijf drijvende eilanden met zonnepanelen aan te leggen, die meedraaien met de zon. Aan de eilanden worden broedplaatsen voor vogels gemaakt en voorzieningen waar vissen kunnen schuilen en eitjes kunnen leggen. Dit draagt bij aan de natuur in het gebied.

Ommetje maken

Mensen uit de buurt kunnen via een pad langs de plas een ommetje maken. Ineke de Jong (Wiek-II) licht toe hoe de participatie van inwoners vorm kan krijgen. Wiely Albers van Weezendonk Zand & Grind en Theo Boerhof van stichting Carvium Novum vertellen over hun rol in het project. Deelnemers kunnen via de chat vragen stellen aan bovengenoemde sprekers.

Online startbijeenkomst

De uitzending wordt gehouden in samenwerking met Burgers Geven Energie, het netwerk voor burgers uit de regio Arnhem-Nijmegen die samen duurzame energieprojecten met lokaal eigendom realiseren. Aanmelden kan via onderstaande website. Deelnemers ontvangen uiterlijk één dag voor de uitzending een link om in te kunnen loggen.

Wanneer?

De online startbijeenkomst over het drijvend Zonnepark Carvium Novum is te bekijken op donderdag 25 februari van 19.30 tot 21.00 uur.

burgersgevenenergie.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Meest gelezen