Bijzonder door gewoon te blijven


<p>Wim Boogaars: &quot;Kwalitatief goede meubelen zijn heel goed te repareren.&quot;&nbsp;</p>

Wim Boogaars: "Kwalitatief goede meubelen zijn heel goed te repareren." 

(Foto: PR)

Bijzonder door gewoon te blijven

  Nieuwsflits

ZEVENAAR - Op Wim Boogaars Woondiensten in Zevenaar is de slogan van verzekeraar Klaverblad van toepassing: ‘Als je maar lang genoeg gewoon blijft, word je vanzelf bijzonder’. Ook oprichter en eigenaar Wim Boogaars past niet in het plaatje van de standaard directeur/eigenaar.

van de redactie

Wim Boogaars is 72 jaar en nog steeds dagelijks razend druk met zijn bedrijf. Zelf vindt hij zijn leeftijd nauwelijks interessant. “Ik voel me goed, ik doe het met plezier en ik kan nog alles wat ik dertig jaar geleden kon. Klaar. Volgende vraag.” Net van school begon Wim Boogaars vijftig jaar geleden met een bedrijf in woninginrichting in Duiven. Later verhuisde hij naar Zevenaar. Tegenwoordig heeft het bedrijf ook vestigingen in Gendringen en in Kleef, Elten en Rees in Duitsland, het land waar zo’n zestig procent van de omzet wordt gemaakt. De dienstverlening is omvangrijk. Niet alleen de verkoop van meubelen en het repareren en restaureren ervan, maar ook onderhoud en reinigen. Het bedrijf heet niet voor niets Wim Boogaars Woondiensten. “We hebben ooit op een splitsing gestaan. Proberen we heel groot te worden en richten we ons puur op de verkoop, of worden we iets minder groot en blijven we ook meubelen onderhouden, repareren en reinigen? Het is dat laatste geworden, omdat ik een vakman ben en geen manager die een tent runt.”

‘Mensen zijn klaar met de weggooimaatschappij’

Milieu

Zo werd Wim Boogaars Woondiensten bijzonder door gewoon te blijven. De manier van werken pakt meer en meer uit in zijn voordeel. “Een gebroken poot, een kapot scharnier? Weg met die stoel, weg met die kast. Dat geldt steeds minder. Veel mensen zijn klaar met de weggooimaatschappij. Kwalitatief goede meubelen zijn ook heel goed te repareren. Door ze niet gelijk weg te gooien maar op te knappen, belast je het milieu minder. Dat besef groeit de laatste jaren.”

Redelijke prijs

Er speelt nog iets anders. “Vanuit kostenoogpunt houden meubelbedrijven de voorraden tegenwoordig klein. Bestel jij een bank, dan moet die eerst worden gemaakt en duurt het maanden voor hij wordt geleverd. Dat is voor mensen ook een reden meubelen te laten opknappen. Wij werken snel en goed voor een redelijke prijs. Dan is de keuze niet meer zo moeilijk. Bovendien: als er problemen zijn lossen wij die gewoon in overleg op. Dat klinkt logisch en normaal, maar zo is dat niet meer.” Voorzichtig brengen we nog de toekomst van het bedrijf ter sprake. Voor de hand liggend als de eigenaar 72 is. Wim reageert begripvol. “Ik ben ermee bezig, maar toevallig ben ik niet zo lang geleden tegen iemand aangelopen die elders in het land ongeveer hetzelfde doet en op dezelfde manier. Mogelijk dat dat contact ooit tot iets leidt, maar verbaas je niet als ik hier over vijf jaar nog gewoon dagelijks aan het werk ben.” De werkplaats van Wim Boogaars Woondiensten aan de Edisonstraat 18 in Zevenaar is dinsdag tot en met zaterdag geopend van 10.00 tot 18.00 uur.

boogaars.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Meest gelezen