1.000 kinderen lasergamen tijdens de lockdown


<p>E&eacute;n van de duizend basisschoolleerling die geconcentreerd aan het lasergamen is. (foto: Ataro Sportservice)&nbsp;</p>

Eén van de duizend basisschoolleerling die geconcentreerd aan het lasergamen is. (foto: Ataro Sportservice) 

1.000 kinderen lasergamen tijdens de lockdown

  Nieuwsflits

Tijdens de lockdownperiode hebben basisschoolleerlingen uit de gemeente Zevenaar de mogelijkheid gehad om te lasergamen in de buitenlucht. Dit initiatief is opgezet door Ataro Sportservice in samenwerking met de gemeente Zevenaar om een saaie periode zonder school te doorbreken.

ZEVENAAR - Het lasergamen vond plaats op vier locaties waarbij elke school en elke klas een eigen tijdsblok had om te lasergamen. Tijdens de lockdownperiode na de kerstvakantie hebben duizend kinderen deelgenomen aan de activiteit. Mede dankzij de flexibiliteit en enthousiasme van de basisscholen is de activiteit een groot succes geworden. Sommige scholen gaven zelfs minder huiswerkopdrachten mee om het bewegen in de buitenlucht te stimuleren. De leerlingen konden zich volledig uitleven op de speelvelden, vol met pallets en obstakels. Na een uur spelen kwamen de leerlingen voldaan, vermoeid en onder de modder terug. "De kinderen vonden het geweldig, ze kwamen weer helemaal opgeladen terug!” aldus een ouder. Ataro Sportservice, dat sinds 1 september 2020 gestart is, heeft als doel om de sport- en beweegcultuur in de gemeente Zevenaar te stimuleren en te verbeteren. Zo worden er activiteiten gehouden voor jong en oud, verenigingen ondersteund en wordt er samengewerkt met basisscholen om de sport- en beweeglessen naar een hoger niveau te tillen. Ataro Sportservice houdt elke schoolvakantie verschillende activiteiten voor de jeugd uit de gemeente Zevenaar.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Meest gelezen